Pasta met pompoen en feta, een perfecte combinatie

Pasta, pompoen en feta…. ja dit is gewoon een onklopbare combinatie. (zie pastarol)  Doe er nog wat rucola bij, olijven en een drupje pompoenpitolie, en dit is een feestmaaltijd! 

Was je nog op zoek naar een vegetarisch gerechtje voor de feestdagen? Dan is dit zeker een winnaar. En nog een  voordeel, het is makkelijk en snel klaar.
In het origineel recept staat er 500-700 gr pompoen, ik doe gewoon een kleine butternut (ongeveer 1 kg) er helemaal in.

Pasta met pompoen

Door de pompoen te grillen krijgt deze een zoetere smaak. Je hoeft er dus op zich geen extra suiker op te doen. Je kan er eventueel voor vleesliefhebbers ook nog een beetje gebakken pancettablokjes of chorizoblokjes bijdoen. Iedereen tevreden.

Zelf meng ik de pasta ook graag met een beetje rucolapesto of basilicumpesto als ik geen pompoenpitolie heb. Deze olie is namelijk niet goedkoop, maar je hebt er maar weinig van nodig om een smaakboost te geven aan je gerecht. Een prima investering, zeker voor een feestelijk gerecht.

Deze pasta met pompoen en feta is een hoofdgerecht op zich, maar past ook prima in een kleinere portie als bijgerecht zoals wild.

Als je tijd hebt, maak dan zeker eens zelf je pasta . Zo maak je het nog feestelijker.

Nog pompoen over? Maak dan ook eens de pompoengnocchi of een heerlijke pompoenworteltaart.

Nog pompoen of feta over?

  1. pasta met geroosterde paprikasaus
  2. pompoen
  3. Ravioli met witte pens
Smakelijk


Pasta met pompoen

Pasta met pompoen en feta

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 400 g linguine of andere pasta
  • 50 g olijven, in stukjes zwarte (ontpit)
  • 1 kleine butternut pompoen geschild
  • 1 el poedersuiker optioneel
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Afwerking

  • 100 g rucola
  • 100 g geitenkaas ik gebruik soms ook feta, gebruik ook gerust meer naar smaak.
  • 2 el pompoenpitolie facultatief – maar geeft net dat ietsje meer smaak!
  • pompoenpitten (even gegrild) optioneel

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 200 Β°C.
  • Snij de pompoen in blokjes (niet te klein) en leg ze in een ovenschaal.
  • Meng de poedersuiker met een snuifje zout en bestrooi er de pompoen mee. Besprenkel met olijfolie en zet 15 Γ  20 minuten in de oven, of tot de pompoen goudbruin is.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Giet af en meng met de pompoen, rucola, olijven en kaas.
  • Breng op smaak met peper en zout. Werk eventueel af met pompoenpitolie.

Notities

Bron: bij mij is dit het boekje Budget -koken , maar ik heb het ook teruggevonden op de website http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/2268/linguine-met-pompoen-en-rucola”>Libelle Lekker
Trefwoord feta, Pasta, Pompoen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.