Ravioli met witte pens en pompoen

Pasta, het blijft bij mij toch nog steeds op nummer 1 staan als favoriet. Je kan er zo veel in variëren, dat het nooit hetzelfde is. Ik eet het niet alleen graag, ik maak het ook graag zelf. Deze ravioli met witte pens is heerlijk in combinatie met gegrilde pompoenblokjes

Ravioli met witte pens

Dit heerlijke pastagerecht is gebaseerd op een recept van Jeroen de Pauw voor Delhaize. De recepten van Jeroen de Pauw zijn no nonsens  en voor iedereen doen baar. Met goede maar eenvoudig ingrediënten. Dit moest ik dus zeker eens uitproberen. Om het geheel wat kleurrijker te maken, heb ik er nog extra pompoenblokjes bijgedaan. En dat kwam de smaak alleen maar ten goede. Intussen wordt het regelmatig op tafel gezet.

Ravioli met witte pens is redelijk zwaar. Daarom hou ik de garnituur sober maar tevens ook boordevol smaak.

Als je witte pens kan vinden met kruiden is dat ideaal. Zo niet, kan je bij het mengen er zelf nog wat kruiden naar smaak aan toevoegen.

In Spanje wordt witte pens morcilla blanca genoemd en is redelijk eenvoudig te vragen bij de lokale slager.

Ook lekker is deze pastarol met pompoen en geitenkaas. Dit vraagt een beetje handigheid, maar ook zeker de moeite waard.

Ook lekker met pompoen

  1. Oosterse pompoensoep
  2. Pasta met pompoen
  3. pompoen
smakelijkgroen
Ravioli met witte pens

Ravioli met witte pens

Anke Morreel
No ratings yet
Gang pasta
Keuken Mediterraans
Porties 4

Materiaal

  • ravioliuitsteker of wieltje

Wat heb je nodig?
  

Pasta

  • 300 g 00 bloem typische bloem om pasta mee te maken
  • 3 eieren
  • eventueel een beetje water

Vulling

  • 2 Witte pensen (gewicht in totaal +/- 250 g) met kruiden of andere (ik had er met paddenstoelen)
  • 8 walnoot pitten

Afwerking

  • gestoomde pompoenblokjes of gegaard in de oven met een beetje olie en zout.
  • 8 el pompoenpitten
  • 100 g boter
  • salieblaadjes gehakt
  • parmezaan of pecorino

Wat moet je doen?
 

  • Begin met het maken van de pasta: ik gebruik hiervoor mijn Kitchenaid met de platte deeghaak. Ik doe de bloem en eieren erin en laat de machine het werk doen. Je kan dit uiteraard ook met de hand doen. Doe hiervoor de bloem op het werkblad en maak in het midden een putje: doe hierin de eieren en kneed alles goed tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in plastiekfolie.
  • Intussen kan je de vulling maken.
  • Verwijder het vel van de pensen, en snij ze in schijfjes. Doe dit samen met de walnoten in een mixer en mix tot een fijne massa.
  • Rol het pastadeeg uit met een pastamachine en leg met enige afstand van elkaar een lepel vulling. Snij tussen de vulling door rechthoekjes. Doe een beetje water aan de zijkanten en vouw het deeg dicht, zorg dat er geen lucht in zit en maak zo de ravioli’s. (ik gebruik hiervoor een ravioliuitsteker)
  • Kook de ravioli gaar in gezouten water. (dit duurt maar enkele minuten)
  • Smelt de boter in een pan, samen met de pompoenpitten en salieblaadjes. Voeg ook de gestoomde pompoenblokjes erbij.
  • Schep de gekookte ravioli uit de pot en doe ze ook mee in de pan. Laat samen goed doorwarmen.
  • Serveer de ravioli met nog wat geraspte parmezaan of pecorino.
Trefwoord ravioli, witte pens
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.