Home made pasta: eenvoudiger dan je denkt

Home made pasta: voor mij gewoon een moment van bezinning.

Een echt zen momentje. Het basisdeeg kneden, even laten rusten, pastamachine doet de rest.

Deze strikjes vragen iets meer tijd, maar het is gewoon zo leuk om te maken. Pasta kan zo veelzijdig zijn. Qua vorm, qua saus, … elke keer weer anders. En home made pasta smaakt toch altijd net iets beter.

Home made pasta

Doormiddel van een speciaal pasta wieltje krijg je mooi vierkantjes waarvan je dan de strikjes kan maken. Voor sommige wellicht een monotoon werkje, maar geloof me het is pure mindfullness. Nadien ben je stressvrij.

Het pastawieltje heb ik gekocht bij Dille & Camille. Uiteraard kan je het het ook met een gewoon pastawieltje maken.

Hier enkele ideetjes:
Lasagne
Tagliatelle
Ravioli

Smakelijk

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 200 g type 00 bloem
  • 100 g semolina
  • 3 eieren

Wat moet je doen?

  • Meng beide bloemsoorten in een grote kom.
  • Kluts de eieren en voeg toe aan de bloem.
  • Kneed goed tot een samenhangend deeg. 
  • Laat het min. 30 tot 60 minuten rusten. Hierdoor kan je het nadien vlot uitrollen.
  • Neem een pastamachine (best toch wel, met de hand gaat ook, maar is toch veel moeilijker) .
  • Verdeel het deeg in 3 stukken, en rol alvast een beetje dunner met een deegrol.
  • Zet de pastamachine op stand 1. Rol het deeg erdoor. Vouw de uiteinden naar het midden, en herhaal dit nog 2x.
  • Verzet de pastamachine nu op stand 2. Rol het deeg er opnieuw door, en herhaal tot ongeveer stand 5 of 6 naargelang het eindrecept. 

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.