Pasta met courgette en kappertjes

Dit gerechtje is voor de eerste keer op mijn blog verschenen in juni 2011. En deze pasta met courgette en kappertjes staat nog ieder jaar op het menu. Het is een licht en fris pastagerecht, ideaal voor in de zomer met een glas koele witte wijn of rosΓ©.

Pasta met courgette

Al kan je courgettes het hele jaar door kopen, courgettes zijn een heerlijke typische zomergroente. Door de courgette hier te raspen en te smoren tot het vocht is verdwenen, wordt de smaak intenser. Want courgette kan al gauw een beetje flauw smaken omdat het geen uitgesproken smaak van zichzelf heeft.

Als je zelf een moestuin hebt kennen dat wel: je hebt er eentje over het hoeft gezien en daar sta je dan met een megacourgette. Heb je zo een courgette die uit te kluiten is gewassen, dan is dit trouwens een perfect gerechtje om te maken.

Deze pasta met courgette is op zichzelf al heel lekker is, maar het past ook uitstekend als bijgerecht bij een stukje vis.

De kappertjes geven de courgette en pasta een pittige smaak. Wist je trouwens dat de kappertjes uitgroeien tot mooie bloemen? Ze groeien hier in het wild. Als de bloem is uitgebloeid, groeien de appelkappertjes.

Soms maak ik eens een variatie en dan doe ik er nog wat gebakken gamba’s of scampi’s bij.
Een beetje citroenrasp vind ik ook altijd heerlijk. Dat brengt de smaken nog meer samen.

Als bijgerecht is deze courgettesalade trouwens ook overheerlijk.

Smakelijk






Pasta met courgette

Pasta met courgette en kappertjes

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 6 courgettes geraspt
  • 320 Γ  400 gr pasta
  • 4 el kappertjes
  • 110 g Parmezaanse kaas geraspt
  • gladde peterselie en basilicum of andere groene kruiden naar keuze
  • kruidenkaas, type boursin cuisine naar smaak
  • 50 g olijven (groen of zwarte) optioneel
  • (bio) citroenzeste optioneel

Wat moet je doen?
 

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijziging op de verpakking of maak hem zelf.
  • Verhit in een diepe koekenpan de olijfolie en knoflook. Voeg dan de geraspte courgette toe.
  • Smoor de geraspte courgettes circa 15 minuten tot ze droog beginnen te worden en aan te bakken.
  • Giet de pasta af, voeg de peterselie, kappertjes, courgettes en bijna alle kaas toe.
  • Schep goed om.
  • Verdeel het gerecht over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.

Notities

Dit is ook ideaal als bijgerecht bij een stukje vis.
Liever iets extra bij de pasta? Dan kan je er perfect ook scampi’s ondermengen.
Trefwoord courgette, kappertjes, parmezaanse kaas, Pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse schreef:

    Ziet er erg lekker uit Anke !!! krijg er honger van .
    Groetjes Ilse

  2. Tallore schreef:

    Dat ziet er inderdaad heerlijk uit… Leuk idee om de courgette raspen ook!

  3. Karma en kruiden schreef:

    Als ik ergens de woorden erwtjes uit de tuin zie staan ben ik niet meer te houden, enfin alles uit eigen tuin is super natuurlijk! Mijn courgettes zijn wat laat πŸ™‚ Mooie foto's!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.