43 (Cuarenta y tres) spring cocktail is gemaakt op basis bekende Spaanse likeur 43. Een likeur die ik steeds in huis heb.
Deze likeur wordt al gemaakt sinds 1946 door de familie Samora. Intussen wordt het drankje geΓ«xporteerd naar meer dan 50 landen. En is er een tweede variant de 43 Orochata.
Alleen de kleur al geeft de zon weer. Een oranje-goudenkleur.
En laat nu net Koningsdag met onder andere oranje het thema zijn van het Foodblog event van april georganiseerd door Foodbloggers Benelux. Ook te volgen via Pinterest.
En nu zullen jullie denken een Spaanse likeur voor een Nederlandse koningsdag… maar zowel Nederland als BelgiΓ« zijn sterk verbonden met Spanje door de geschiedenis. Want ooit waren deze de Spaanse Nederlanden…
Perfecte match dus.
Ik ben helemaal geen kenner van cocktails. In mijn kast staan ook maar enkele flessen van mijn favoriete drankjes. Maar ik hou dan ook vooral van eenvoudige cocktails met maar een paar ingrediΓ«nten. Geen ellenlange mix van verschillende dranken voor mij.
Hoewel het een vrij zoete likeur is, kan je door toevoeging van tonic en limoensap er een ideale frisse cocktail mee maken. Ideaal om het weekend in te zetten, of om van te genieten op een zonnig terras. Er zijn heel wat mogelijkheden en voor ieder zijn smaak. Je kan de likeur ook gebruiken in je favoriete gerechten.
Dit is een eenvoudig en pure cocktail met maar 3 ingrediΓ«nten!
Wat heb je nodig voor 1 glas 43 (cuarenta y tres) spring cocktail?
πΉ 1
β° 5 min
afwerking:
4 schijfjes komkommer
1 limoenkrul
Wat moet je doen?
Doe in een glas 4 ijsblokjes.
Voeg er dan de 43 licor aan toe, gevolgd door het limoensap en de tonic.
Werk mooi af met de komkommer schijfjes en de limoenkrul.
Het is niet Horchata maar Orochata
Inderdaad, klopt, Ludo, en ik pas het aan… al is het wel een afgeleide van de gekende Horchata… die ook in mijn ijskast staat. I