Aardappelsalade met yoghurt en nigellazaad

Ben je die aardappelsalade met mayonaise beu? Wel dan is deze aardappelsalade met yoghurt, lente-ui en nigellazaad een licht fris en heerlijk alternatief.

aardappelsalade met yoghurt

Je kent het wel, er is een BBQ gepland en gegarandeerd is er dan ook de zeer typische aardappelsalade met mayonaise, augurkjes en eieren. Lekker, maar je hebt ook eens graag wat afwisseling.

Sowieso smaakt deze aardappelsalade met yoghurt al veel frisser door de mayonaise gewoon weg te laten. En toch is het een smeuΓ―ge salade. Er zit namelijk wel een beetje olijfolie in, zowel voor de structuur als de smaak.

De truc is om ook alles te mengen terwijl de aardappeltjes nog warm zijn. Zo nemen ze de smaken veel beter op. Je hoeft ze dus ook niet eerst in de koelkast te laten afkoelen.

Het nigellazaad geeft er een extra aangename smaak, samen met de knoflook en de lente-ui bij de aardappelen. Nigellazaad is moeilijk te vervangen, maar met wat fijngesneden bieslook geef je er ook wat pit aan. (Meng dit er dan wel pas op het laatste door).

Nigellazaad, of ook wel zwarte komijn genoemd (heeft verder niks te maken met de echte zwarte komijn) wordt gebruikt in de Indische keuken en ook de keuken van het Midden-Oosten. Het wordt gebruikt in chutneys, op broodjes, enz. Echt een aanrader om wat meer te gebruiken.

Het recept van deze aardappelsalade met yoghurt is gebaseerd op een gerechtje van Comptoir Libanais.

Overtuigd van deze salade? Probeer dan zeker ook eens deze courgettesalade.

Andere lekkere aardappelsalades

  1. aardappelsalade
  2. ensalada rusa
Smakelijk
aardappelsalade met yoghurt

Aardappelsalade met yoghurt en nigellazaad

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Bijgerecht
Keuken Midden-Oosten
Porties 4

Materiaal

  • Kookpot

Wat heb je nodig?
  

  • 500 g krieltjes (of gewone aardappelen)
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 4 lenteuitjes, gehakt
  • 1 tl nigellazaad
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el Griekse yoghurt

Wat moet je doen?
 

  • Kook de aardappeltje gaar in gezouten water.
  • Terwijl de aardappeltjes koken je je de dressing al maken.
  • Doe hiervoor de yoghurt, knoflook, nigellazaad, olijfolie in een kom en meng goed. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Als de aardappelen gaar zijn, kan je ze afgieten. Snij ze in grove stukken en voeg bij de dressing en meng goed.
  • Werk eventueel af met nog een beetje extra lente-ui en/of nigellazaad
Trefwoord aardappelen, yoghurt
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.