Ensalada rusa: Spaanser kan niet

Wie al eens in een bar in Spanje is geweest kent zeker deze tapa “ensalada rusa”. Want ondanks de naam, is er deze salade niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Je kan deze salade ook als “portion” kiezen wat een groter hapje is. En wij eten het ook gewoon graag als bijgerecht bij een BBQ.

ensalada rusa

En we zijn er weer! Na een vermoeiende, emotionele en stressvolle periode zitten we nu definitief in Spanje. Wie meer hierover wil lezen is ook welkom op mijn nieuwe blog Casa Serena. Deze is nog “ongoing” maar ook zeker de moeite om te volgen.

Maar nu terug naar de essentie van deze blog: koken en eten. En hoe kan het ook anders, we gaan van start met een zeer typisch Spaans gerechtje: de ensalada rusa.

De basis van deze salade zijn gekookte aardappelen gemengd met groenten en ei en naargelang de variatie ook nog met vis of vlees, zoals bijvoorbeeld tonijn, garnalen of hamblokjes.

Zin in een andere aardappelsalade? Probeer deze Oosterse variant dan zeker eens een keer met sesam limoen dressing. Een heerlijke fris alternatief.

Smakelijk

Ensalada rusa

Ondanks de naam, een typische Spaanse tapa: een soort aardappelsalade
Maaltijd Bijgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord aardappelen, eieren
Aantal 4 tot 6 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 500 g aardappelen
  • 100 g (diepvries) erwtjes
  • 2 of 3 wortelen in blokjes
  • olijven in schijfjes optioneel
  • blikje tonijn optioneel
  • 4 gekookte eieren
  • mayonaise

Wat moet je doen?

  • Kook de aardappelen gaar. Dit doe je best door ze reeds in blokjes te snijden.
  • Kook vervolgens ook de wortelen en erwtjes gaar
  • Laat alles afkoelen.

De salade samenstellen

  • Doe de aardappelen met de overige ingrediënten en enkele lepels mayonaise.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de salade enkele uren in de ijskast zodat de smaken zich kunnen mengen.
  • Serveer als tapa of als bijgerecht (vb. BBQ)

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.