Pasta met tomaat. Klassieker kan haast niet. En een gemakkelijker recept kan je volgens mij ook niet vinden. Alles samen in de pan en laten sudderen.
Je kan voor inspriratie in kookboeken lezen, of je kan de blogs van medebloggers even consulteren. Dit is al een oud recept, maar blijft een topper. Bij Sim Kookt, kan je alles stap voor stap volgen, aan de hand van mooie foto’s.

Het is eigenlijk bijna geen recept te noemen, de eenvoud zelve, maar barstensvol smaak! En dan denk je: hoe komt het dat ik dit nu pas ontdek? Het is zelfs nog eenvoudiger dan Mama Miracoli. En je hebt bijna geen afwas. Wat ik ook een groot voordeel vind. Kan je nadien lekker verder relaxen.

One pot pasta’s zitten vol van smaak doordat alles lekker samen kan garen.
Geen zin in pasta met tomaat? Probeer dan eens de pasta met chorizo uit. Even gemakkelijk en super lekker.

Pasta met tomaat
Materiaal
- hapjespan
Wat heb je nodig?
- 1 kg tomaten
- 10 takjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- Peper en zout
- 250 gram spaghetti
Wat moet je doen?
- Neem een koekenpan met goed afsluitbaar deksel. Een hapjes pan is ideaal.
- Snijd de tomaten in plakken, knip het basilicum in grove stukken en snijd de knoflook in schijfjes. Doe wat olijfolie in de pan en bedek de bodem met een laag tomaten.
- Doe wat olijfolie in de pan en bedek de bodem met een laag tomaten. Strooi daarover wat basilicum en zout, eventueel ook wat peper, en een deel van de knoflook.
- Breek de spaghetti doormidden en spreid hem eroverheen. Dan volgt weer een laag tomaten met basilicum, knoflook, zout en peper.
- Giet ook daar weer wat olijfolie over. Sluit de pan af en laat hem 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Proef of de spaghetti al dente, beetgaar, is. Is dat nog niet, laat het dan nog rustig even verder garen.
- Meng dan het geheel door elkaar en verdeel het over de voorverwarmde borden.
- Werk af met basilicum en parmezaan.
Heerlijk dit ga ik zeker proberen!!