Pasta met tomaat. Klassieker kan haast niet. En een gemakkelijker recept kan je volgens mij ook niet vinden. Alles samen in de pan en laten sudderen. Ideaal als je veel tomaten moet verwerken.
Je kan voor inspriratie in kookboeken lezen, of je kan de blogs van medebloggers even consulteren. Dit is al een oud recept, maar blijft een topper. Ik zag dit heel lang geleden Bij Sim Kookt, maar intussen is het daar jammer genoeg verdwenen.

Het is eigenlijk bijna geen recept te noemen, de eenvoud zelve, maar barstensvol smaak!
En dan denk je: hoe komt het dat ik dit nu pas ontdek? Het is zelfs nog eenvoudiger dan Mama Miracoli. En je hebt bijna geen afwas. Wat ik natuurlijk ook een groot voordeel vind. Kan je nadien lekker verder relaxen.
Uiteraard zijn goede sappige smaakvolle tomaten hier het sleutelwoord! Een ideaal zomergerechtje dus wanneer de tomaten volop in seizoen zijn.

One pot pasta’s zitten uiteraard vol van smaak doordat alles lekker samen kan garen. Net zoals in een stoofpotje.
Laat de pasta wel niet staan want dan kan deze te gaar worden, …
Geen zin in pasta met tomaat? Probeer dan eens de pasta met chorizo uit. Even gemakkelijk en super lekker.

Pasta met tomaat
Materiaal
- hapjespan
Wat heb je nodig?
- 1 – 1,5 kg tomaten
- blaadjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- Peper en zout
- 200 – 250 gram spaghetti
Wat moet je doen?
- Neem een grote hapjes pan met deksel. (braadpan)
- Snijd de tomaten in plakken of stukjes en scheur de basilicum in grove stukken en snijd de knoflook in schijfjes. Doe wat olijfolie in de pan en bedek de bodem met een laag tomaten.
- Strooi daarover wat basilicum en zout, eventueel ook wat peper, en een deel van de knoflook.
- Breek de spaghetti doormidden en spreid hem eroverheen. Dan volgt weer een laag tomaten met basilicum, knoflook, zout en peper.
- Giet er opnieuw een beetje olijfolie over en zet het deksel op de pan. Laat de pasta 30 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Proef of de spaghetti al dente, beetgaar, is. Is dat nog niet, laat de spaghetti dan nog rustig even verder garen. Voeg eventueel een beetje extra water toe. (als je goede sappige tomaten hebt zal dit niet nodig zijn)
- Meng dan het geheel door elkaar en verdeel het over de voorverwarmde borden.
- Werk af met basilicum en parmezaan.
Heerlijk dit ga ik zeker proberen!!