Een onepot pasta is altijd zo geweldig. Veel smaak, weinig afwas. Deze onepot pasta met kerstomaatjes en chorizo is trouwens ook ideaal om te maken voor 1 persoon. Halveer de ingrediënten of eet de overschot gewoon de volgende dag. De smaak is dan nog beter.

Het blijkt al enige tijd geleden te zijn dat ik nog eens een pasta gerechtje heb gepost. Nochtans staat pasta bijna wekelijks wel een keertje op het menu. Je kan er dan ook enorm mee variëren.
Kies bijvoorbeeld ook eens voor een tricolore pasta. Dat geeft nog eens extra kleur aan je gerecht.
Een onepot pasta duurt iets langer om te garen, maar heeft daardoor ook heel veel smaak. En terwijl het rustig suddert, heb je even tijd om te relaxen en voor een hapje en aperitiefje. Win win dus.
Deze onepot pasta met kerstomaatjes en chorizo kan je ook perfect maken met farfalle of penne, of andere kleine pasta die je in huis hebt. En het hoeft ook helemaal geen tricolore te zijn, al vindt ik dat altijd wel leuk op je bord.
Zin naar meer onepot pasta gerechten? Probeer dan zeker ook eens deze onepot spaghetti met tomaat en basilicum. Het leven kan soms toch zo eenvoudig zijn.

One pot pasta met kerstomaatjes en chorizo
Materiaal
- hapjespan met deksel
Wat heb je nodig?
- 160 g kleine pasta (80g per persoon)
- 100 g chorizo in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 500 g kerstomaatjes, gehalveerd of in 4 als ze wat groter zijn.
- 1 el olijfolie
- 40 g parmezaan, geraspt + extra voor de afwerking
- basilicum, gehakt (of peterselie) naar smaak, extra voor de afwerking.
- 700 ml kippenbouillon (water + 1 bouillonblokje)
Wat moet je doen?
- Verwarm in de hapjespan de olijfolie en voeg de chorizo en ui toe tot de ui glazig is.
- Voeg ook de knoflook toe, samen met de paprikablokjes en kerstomaatjes en laat alles eventjes stoven.
- Na een kleine 5 tal minuutjes mag de bouillon erbij en de pasta.
- Roer alles goed door elkaar en zet het deksel op de pan. Laat alles minimum 10 tot 20 minuten sudderen. (tijd hangt af van de soort pasta)
- Zodra de pasta bijna gaar is, mag het deksel van de pot.
- Laat de saus een beetje inkoken tot gewenste dikte.
- Roer er de geraspte parmezaan aan toe en de helft van de basilicum.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en werk af met de extra Parmezaan en basilicum.
Één reactie Voeg uw reactie toe