Dat gezond ook lekker kan zijn bewijzen deze havermout pannenkoekjes. Ze zijn eenvoudig en snel gemaakt, zijn gezond en had ik al gezegd dat ze LEKKER zijn !
Hier heb ik het fruit gebruikt als topping, maar je kan ook al blauwe bessen of banaan in het deeg verwerken en ineens meebakken.

In het weekend (en ja ook op weekdagen) mag het ontbijt al eens wat meer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat dit ook ongezond hoeft te zijn. (Ja, ik hou ook van een lekkere croissant en koffiekoeken hoor!)
Af en toe eens verandering van spijs doet eten. Eens geen boterham met kaas of choco, zelfgemaakte granola of een yoghurtje met vers fruit.
Uiteraard kan je dan kiezen voor de traditionele havermoutpap. Maar met deze heerlijke havermout pannenkoekjes smult iedereen mee, van jong tot oud.
Maak de droge mix al vooraf klaar, dan hoef je enkel nog de melk, eieren en olie toe te voegen en klaar is kees. Het bakken duurt hooguit enkele minuten.
Hier in Zuid-Spanje is het momenteel het mangoseizoen in volle gang. Daar maken we dan ook nu volop gebruik van. Maar je kan elk seizoensfruit gebruiken. Of zelfs diepvriesfruit. Kies wat je lekker vindt en varieer. Kersen, aardbeien, bessen, … maar ook banaan, druiven, …
Een beetje siroop, honing of suiker om het af te werken en je hebt een heerlijk ontbijtje. En ja van mij mag je er ook slagroom bijdoen hoor.

Havermoutpannenkoekjes
Materiaal
- mengkom
- pan
Wat heb je nodig?
- 140 g fijne havervlokken (zie ook opmerking)
- 8 g bakpoeder
- een snuifje zout
- 2 eieren (Medium)
- 2 el plantaardige olie (mais, zonnebloem,…)
- 150 ml melk
Bakken
- boter
Afwerking
- Fruit naargelang het seizoen: mango, bosbessen, aardbeien, rode bessen…
- Honing, suiker, siroop
Wat moet je doen?
- Als je grove vlokken hebt, maal dan eerst de havervlokken in een foodprocessor tot een fijner poeder. Voeg het bakpoeder samen met het zout toe en meng droog onder elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten (melk, eieren, olie) toe en meng tot een homogeen beslag.
- Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en verdeel er een kleine pollepel beslag over. Draai, zodra de landen los beginnen te komen en er bubbels langs de bovenkant verschijnen, de pannenkoek om. Bak ook deze kant goudbruin en herhaal dit tot de hele beslagkom leeg is.
- Serveer de pannenkoeken warm of koud, met fruit, suiker, ….
Voedingswaarde

Wat een goed idee! Ga ik dit weekend eens proberen.
Grtjs
Camilla
een schitterend idee. Ga ik van het weekend eens uit proberen