Havermout pannenkoekjes

Dat gezond ook lekker kan zijn bewijzen deze havermout pannenkoekjes. Ze zijn eenvoudig en snel gemaakt, zijn gezond en had ik al gezegd dat ze LEKKER zijn !

Hier heb ik het fruit gebruikt als topping, maar je kan ook al blauwe bessen of banaan in het deeg verwerken en ineens meebakken.

havermout pannenkoekjes

In het weekend (en ja ook op weekdagen) mag het ontbijt al eens wat meer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat dit ook ongezond hoeft te zijn. (Ja, ik hou ook van een lekkere croissant en koffiekoeken hoor!)

Af en toe eens verandering van spijs doet eten. Eens geen boterham met kaas of choco, zelfgemaakte granola of een yoghurtje met vers fruit.

Uiteraard kan je dan kiezen voor de traditionele havermoutpap. Maar met deze heerlijke havermout pannenkoekjes smult iedereen mee, van jong tot oud.

Maak de droge mix al vooraf klaar, dan hoef je enkel nog de melk, eieren en olie toe te voegen en klaar is kees. Het bakken duurt hooguit enkele minuten.

Hier in Zuid-Spanje is het momenteel het mangoseizoen in volle gang. Daar maken we dan ook nu volop gebruik van. Maar je kan elk seizoensfruit gebruiken. Of zelfs diepvriesfruit. Kies wat je lekker vindt en varieer. Kersen, aardbeien, bessen, … maar ook banaan, druiven, …

Een beetje siroop, honing of suiker om het af te werken en je hebt een heerlijk ontbijtje. En ja van mij mag je er ook slagroom bijdoen hoor.

Smakelijk
havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Anke Morreel
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Gang Ontbijt
Porties 8 pannenkoeken

Materiaal

  • mengkom
  • pan

Wat heb je nodig?
  

  • 140 g fijne havervlokken (zie ook opmerking)
  • 8 g bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 2 eieren (Medium)
  • 2 el plantaardige olie (mais, zonnebloem,…)
  • 150 ml melk

Bakken

  • boter

Afwerking

  • Fruit naargelang het seizoen: mango, bosbessen, aardbeien, rode bessen…
  • Honing, suiker, siroop

Wat moet je doen?
 

  • Als je grove vlokken hebt, maal dan eerst de havervlokken in een foodprocessor tot een fijner poeder. Voeg het bakpoeder samen met het zout toe en meng droog onder elkaar.
  • Voeg de natte ingrediΓ«nten (melk, eieren, olie) toe en meng tot een homogeen beslag.
  • Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en verdeel er een kleine pollepel beslag over.
    Draai, zodra de landen los beginnen te komen en er bubbels langs de bovenkant verschijnen, de pannenkoek om. Bak ook deze kant goudbruin en herhaal dit tot de hele beslagkom leeg is.
  • Serveer de pannenkoeken warm of koud, met fruit, suiker, ….

Notities

Als je enkel grove havervlokken kan vinden is dat geen probleem. Maal ze dan gewoon even fijner in een foodprocessor
Zorg dat je steeds een voorraadje hebt van het droge mengsel, dan is het nog sneller klaar!
 
Trefwoord fruit, havermout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Wat een goed idee! Ga ik dit weekend eens proberen.
    Grtjs
    Camilla

  2. erika schreef:

    een schitterend idee. Ga ik van het weekend eens uit proberen

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.