Dat gezond ook lekker kan zijn bewijzen deze havermout pannenkoeken. Het recept heb ik van van Baked Louie’s. Ze zijn eenvoudig en snel gemaakt, zijn gezond en LEKKER!
Hier heb ik het fruit gebruikt als topping, maar je kan ook al blauwe bessen of banaan in het deeg verwerken en ineens meebakken.
- 140g havervlokken
- 8g bakpoeder
- 25g kristalsuiker
- een snuifje zout
- 2 eieren
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 150ml melk
- Fruit, suiker, … als topping
Voeg de natte ingrediënten toe en meng tot een homogeen beslag. Verhit wat boter in een koekenpan en verdeel er een kleine pollepel beslag over. Draai, zodra de landen los beginnen te komen en er bubbels langs de bovenkant verschijnen, de pannenkoek om. Bak ook deze kant goudbruin en herhaal dit tot de hele beslagkom leeg is.
Wat een goed idee! Ga ik dit weekend eens proberen.
Grtjs
Camilla