De dag kan maar goed van start gaan na een gezond en lekker ontbijt.
Voor mij is dat met een lekkere kom muesli.
Nu heb je een heel gamma van mengelingen in de supermarkt: rode vruchten, exotische vruchten, chocolade,… het is te zeggen, bovenin de doos, maar tegen dat de doos bijna op is, is er ook geen vruchtje meer te bespeuren en de meeste bevatten ook veel te veel suiker naar mijn smaak.
Oplossing: maak je eigen granolamix!
Je kan er alles aan toe voegen wat jij lekker vind! Een recept kan je het nog nauwelijks noemen: zo eenvoudig!
Dit keer heb ik me laten inspireren door Lorraine Pascale.
De basis bijft altijd hetzelfde, maar je kan er eindeloos in variëren:
500 g havermout (of 4 granen mix)
125 ml esdoornsiroop (of honing of andere siroop)
Verwarm de oven voor op 170°C. Intussen kan je alle ingrediënten samenvoegen.
Begin met de siroep, olie, suiker en vanille extract. Voeg er dan alles bij BEHALVE de cranberries.
Meng alles goed, gebruik daar desnoods je handen voor!
Neem een bakplaat met bakpapier (doe het eventueel in 2 keer) en verspreid de mix hierover.
Dit moet 15 minuutjes in de oven. Halfweg wel even door elkaar halen.
Neem uit de oven, laat afkoelen. Voeg dan de cranberries (of andere vruchten) aan toe.
In een luchtdichte pot, kan je dit een maand bewaren. (maar bij mij is het dan op)
Super! Ga ik ook eens proberen met chocolade erbij. Dan voeg ik die best toe op het einde, zoals de cranberries?
Inderdaad!