Spaanse tortilla, de gekende tapa

We gaan even opnieuw de Spaanse toer 🙂 op met een zeer gekend en typisch gerecht uit Spanje: de Spaanse tortilla. Een eenvoudig en goedkoop gerecht, maar super lekker en je kan er allerlei kanten mee uit.
Hoewel je in Spanje voor een (aard)appel en een ei lekkere tortilla kan kopen, maak ik hem ook graag zelf. Dat vraagt wel even aandacht en tijd, maar smaakt dan toch altijd extra lekker.

De tortilla wordt vaak als tapa gegeten in kleine stukjes, maar evengoed als lichte maaltijd met een frisse salade. Wij eten tortilla meestal als lunch of als onderdeel van een tapasmaaltijd. (zie verder pagina 2)

tortilla

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nell Nijssen schreef:

    De vraag is een beetje: hoeveel olijfolie gebruik je om in te bakken? In veel van mijn receptenboeken staat 1 dl olie en dat weerhoudt me er aan te beginnen. Vette hap …

  2. Anke schreef:

    2 a 4 el toch wel. Maar is zeker geen vette hap. Ik neem meestal 2. Het zijn ook anti aanbakpannen die ik heb en je moet rustig laten bakken. Je eet er ook maar een stukje van!

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.