De mosselen zijn er weer! Ja in Spanje gaat het over de mosselen uit Galicia en dat seizoen begint pas eind augustus. Wil je eens iets anders dan de klassieke versie dan zijn deze mosselen met chorizo zeker een aanrader.

In Spanje hebben we geen mosselen uit Zeeland, maar hebben we wel mosselen uit Galicië.
Je kan hierover blijven discussiëren, maar volgens mij zijn ze even lekker. Uiteraard zijn er verschillen, het gaat om een andere zee, andere manier van kweken, maar anders wil niet zeggen dat ze slechter zouden zijn.
Zelf ben ik eigenlijk niet zo een fan van surf en turf (vlees en vis combineren). Maar de combinatie van de chorizo en mosselen werkt hier wel fantastisch. De mediterraanse groentjes zoals de paprika en courgette geven nog meer kleur en smaak aan dit gerechtje.
Voor dit gerechtje hebt je VERSE chorizoworst nodig, of zo genaamde bakchorizo en dus niet de gedroogde die je als broodbeleg gebruikt. Vraag er eventueel naar bij je plaatselijke slager, of bestel online als je hem nergens anders kan vinden.
Eet deze mosselen met een lekker stukje brood om de heerlijke sappen op te deppen. Meer hebben deze mosselen met chorizo echt niet nodig.
Heb je nog mosselen over? Dan kan je er nog een lekker mosselhapje mee maken.

Mosselen met chorizo
Materiaal
- Grote pot met deksel
Wat heb je nodig?
- 2 kg mosselen
- ½ rode paprika in blokjes
- ½ courgette in blokjes
- ½ ui in halve maantjes
- 1 chorizo worstje in blokjes (of pakje blokjes)
- 1 stengel bleekselder in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 wortel in blokjes
- 1 teentje look geperst
- peper en eventueel extra pimenton
Wat moet je doen?
- Spoel de mosselen in koud water om het zand weg te spoelen en verwijder de baarden. Gooi mosselen met beschadigde schelp weg.
- Stoof de chorizo aan op een laag vuurtje gevolgd door alle groenten en look. (Je hoeft in principe geen extra vetstof toe te voegen, chorizo bevat voldoende om de groenten in aan te stoven)
- Voeg na enkele minuten het blik tomatenblokjes toe en laat even alles rustig sudderen.
- Als laatste gaan de mosselen in de pot. Zet het deksel erop en zet het vuur hoog.
- Schud de mosselen regelmatig op zodat alles goed wordt gemengd.
- Laat enkele minuten koken tot alle mosselen open zijn.
- Serveer warm met een lekker stukje brood.