Kijken jullie ook altijd zo uit naar de start van het nieuwe seizoen van de mosselen?
Gelijkertijd met de start van het seizoen is er ook een nieuw boek uitgebracht “Mosselen” van Piet Devriendt, uitbater van het gekende restaurant Oesterput in Blankenberge.
Hoewel de klassieke bereiding met de gekende “mosselgroenten” nog steeds populair is, kan je zoveel meer variaties maken. In het boek staan een 60-tal recepten, met rode curry, roquefort, vongole, caviar, truffelboter,..
Ook de recepten voor ‘Mosselen Piet’, de bestseller in de Oesterput, of de speciale creatie ‘Mosselen Tomorrowland’ worden in het boek onthuld.
Dit recept is ideaal als je wat mosselen overhebt: je kan er dan nog dit lekker hapje mee maken. Het een eigen variatie van een recept uit het boek met een sausje van Pimentón.
Wat heb je nodig?
Gekookte en afgekoelde mosselen (bijvoorbeeld van de dag ervoor)
Een losgeklopt ei
Panko (Japans broodkruim)
Enkele eetlepels bloem
Voor het sausje
Enkele lepels (zelfgemaakte mayonaise)
Pimentón (Dulce, picante)
Citroensap om op smaak te brengen
Frituurolie
Wat moet je doen?
Wentel de mosselen eerst in de bloem, dan het losgeklopt eigeel en vervolgens in de Panko. Verhit de olie in een friteuse of pan met dikke bodem en bak de mosselen goudbruin. Serveer ze met het sausje als hapje.
“Mosselen” wordt uitgegeven door Carrera Culinair. Het kookboek telt 192 pagina’s en is te koop in de boekhandel voor 24,99 euro.
2 reacties Voeg uw reactie toe