Salade in een potje

Super trendy, maar tegelijkertijd ook super handig en lekker. Ideaal om mee te nemen naar het werk als lunch, of onderweg tijdens een vakantie.

Bovendien kan je hier eindeloos mee variëren: alle stijlen en combinaties zijn mogelijk. Pittig, fris, veggie, met kaas, met vis, met vlees, …

Afhankelijk van hoe groot je de salade wenst, kies je de bokaal met het juiste volume. Meestal zal dit ongeveer 500 ml zijn. Doe je er veel knapperige sla in, is het met pasta, dan neemt dit uiteraard extra plaats in.

Er zijn wel enkele regeltjes die je best respecteert om een succesvolle salade te maken:

  1. Begin steeds onderaan met de dressing. Dit zorgt ervoor dat al de rest van de ingrediënten lekker knapperig en fris blijven.
  2. Dan volgen de iets “hardere groenten”. Deze mogen in de dressing liggen en zullen niet slap worden: wortelen, paprika, komkommer, maar ook kikkererwten, linzen, …
  3. Dan volgen bijvoorbeeld pasta, quinoa, rijst, … als je deze mee wil integreren in de salade.
  4. Uiteraard gaan we voor veel groenten, dus hier volgen de “zachtere groenten”: tomaat, mais, avocado,…
  5. Wil je wat feta, hardere kaas, of eerder blokjes ham, of garnaaltjes, dan komen die hier boven op.
  6. En ten slotte, de knapperig sla zoals rucola, ijsbergsla, en de kruiden en kiemgroenten.

 

smakelijkgroen

salad in a jar

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.