Pesto moet helemaal niet enkel en alleen worden gemaakt op basis van basilicum, parmezaan en pijnboompitten.
Geregeld maak ik al pesto van rucola met amandelen en een oude Belgische kaas.
Maar ik wou eens iets nieuws uitproberen. Tegenwoordig is het gebruik van kale of boerenkool heel erg in. Zeker de jonge blaadjes. Het is trouwens ook nog eens heel erg gezond. Deze blaadjes zitten boordevol voedingsstoffen die we nodig hebben: calcium, ijzer, vitaminen K, A , E en C. Dus wat zou je nog kunnen tegenhouden?
Wat heb je nodig?
een zakje van 45-50 gram kale
50 gram pistachenoten (ongezouten)
50 gram manchego kaas
1 teentje look (geplet, geraspt)
olijfolie (ongeveer 10 el)
Wat moet je doen?
Ik weet dat de puristen zweren bij het gebruik van de vijzel, en hoewel ik er ook 1 heb staan, gebruik ik hiervoor toch maar mijn foodprocessor voor.
Om te beginnen rasp ik hiermee mijn kaas. Hierna volgen de noten en blijf ik mixen tot alles fijn is. Tot slot volgen de look en de kale . Als alles tot een pasta is gemixt voeg ik er geleidelijk de olie aan toe tot de gewenste dikte.
Je kan deze pesto net als die met basilicum gebruiken in pasta, op een bruchetta of andere gerechten
Één reactie Voeg uw reactie toe