Mejillones de Galicia (mosselen uit Galicië)

Nu ik in Spanje woon zijn de Zeeuwse mosselen de ver van mijn bed show… maar de Mejillones de Galicia bieden een waardig alternatief. Velen roepen dat de Zeeuwse beter zijn… nee, ze zijn gewoon anders. Andere zee, andere manier van kweken, … natuurlijk zijn er verschillen.

mejillones de galicia

De mejillones uit Galicia zijn op de eerste plaats van een hangcultuur. Ze worden in de riviermonding gekweekt aan touwen die hangen aan bateas (houten platformen) , gemaakt van Eucalyptus dat zo 15 jaar meegaat.

Het kweken van deze mosselen biedt trouwens enorm veel werkgelegenheid.
In de conservenfabrieken alleen al werken er 20 000 mensen. Want ja, ook dat is zeer populair in Spanje: Mejillones en escabeche. Je ziet deze blikjes overal, en zijn ideaal als aperitiefhapje.

De beste periode voor de mosselen uit Galicia loopt van eind augustus/oktober tem maart. Dus nu is het moment om eens verse mosselen op het menu te zetten.

Zelf eten we ze graag met een beetje selder, citroen en look, afgewerkt met wat peterselie. En met zelfgebakken frietjes en mayonaise.

En heb je er over, dan kan je ook nog een lekker aperitiefhapje maken.

Uit Galicia komt nog meer lekkers uit zee: inktvis, krab, kreeft, Sint-Jacobsschelpen en de vreemd uitziende eendenmosselen.

We hebben in Spanje dan misschien geen Zeeuwse mosselen of grijze garnalen, we kunnen wel genieten van al het andere lekkers dat hier te koop is.

Nog enkele ideetjes

Smakelijk

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.