Ik hou van producten waarmee je enorm veel kan variëren. Mosselen zijn zo’n voorbeeld, je kan alle kanten mee uit. Ik maak ze vaak op Spaanse wijze, met veel look en citroen bijvoorbeeld, maar ook deze Thaise variant is verslavend lekker!
Wat heb je nodig? (2 personen)
2 kg mosselen
125 g noedels (vb. eiermie)
1 rode ui, gesnipperd
15 g geraspte gember
4 stengels citroengras, gekneusd
1 rood pepertje, in ringetjes (of in halve ringetje zonder zaadjes)
250 ml kokosmelk
koriander, fijngehakt
kokosolie, of andere neutrale olie
Wat moet je doen?
Maak de mosselen schoon: was ze hiervoor in koud gezouten water, gooi mosselen die open blijven weg.
Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm in een andere grote (mossel)pot de olie en stoof hierin de ui lichtjes aan. Voeg de gember, citroengras en pepertje eraan toe en bak even mee. Voeg de kokosmelk toe en laat even lichtjes pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Voeg dan de gewassen mosselen toe en zet een deksel op de pot. Schut na een paar minuten de pot goed op, en kook verder tot de mosselen open zijn.
Verdeel de noedels over de kommen en schep de mosselen met extra vocht hierover.
Werk af met de fijngehakte koriander.