Dat is een hele mond vol, maar oh zo heerlijk. Kan je niet kiezen tussen een brownie of tiramisu? Dan is dit het ideale compromis. Je kan dit recept ook terugvinden via dr. Oetker. Ik heb namelijk voor dit recept de brownie mix gebruikt. De mix is in een wip klaar, de vorm zit zelfs mee in de verpakking! Ik maak graag individuele porties, maar uiteraard kan je dit ook in een grote schaal maken.
Wat heb je nodig?
12 tot 16 glaasjes
1 brownie mix van dr. Oetker
500 g mascarpone
4 eidooiers
3 tot 4 eiwitten
70 g suiker
bokaal Noorderkrieken op sap
100 ml kirsch
voor de afwerking:geroosterde amandelschilfer
chocoladeschilfers
Wat moet je doen?
Bak eerst de brownie volgens de aanwijzigingen op de doos.
Laat afkoelen.
Klop intussen de eiwitten stijf op.
Mix ook de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel.
Doe de mascarpone bij het mengsel van eidooiers en mix goed tot een glad geheel.
Spatel er voorzichtig het stijfgeklopt eiwit onder.
Snij dan de brownie in 16 stukken en elk stukje nogmaals horizontaal in de helft.
Giet de krieken op sap af, maar hou het sap bij!
Meng 50 ml van het sap met 50 ml kirsch.
Besprenkel beide helften van de brownie met het krischmengsel.
Neem een glaasje en schep een dunne laag van het mascarpone op de bodem.
Leg daarop 1 brownie helft en schep er opnieuw een laagje mascarponemengsel bij, gevolgd door enkele krieken.
Leg er dan de tweede brownie helft erop, gevolgd door nog een schep van het mascarponemengsel.
Werk af met nog enkele krieken, amandelschilfers en chocoladeschilfers.
Zet 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Dat klinkt heel erg goed! Ik heb het recept opgeslagen. Lijkt mij heerlijk als kerstdessert.