Vanaf augustus is het steeds weer zover: het begin van het vijgenseizoen. Nog tot eind november kan je nog genieten van deze sappig zoete vruchten. Ze zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook nog eens tal van vitaminen, mineralen en vezels.
Je kan ze verwerken in zoete gerechten, maar ze zijn ook ideaal in hartige gerechten.
Wat heb je nodig?
5 vijgen, 4 in schijfjes, 1 in 4.
rucola
4 tot 8 sneetjes gandaham in 2 gesneden (serranoham, parmaham…)
1 rol geitenkaas
balsamicoazijn of balsamicocrème
olijfolie
geroosterde pijnboompitten
eventueel : ronde garneervorm
Wat moet je doen?
Leg een bodem rucola in de garneervorm. (of plaats gewoon centraal op het bord).
Leg hierop een aantal sneetjes gandaham en schijfjes vijgen. Plaats hierop centraal de
geitenkaas en werk af met een 1/4 vijg gerold in een sneetje ham.
Kruid voldoende met peper en werk af met balsamicocrème, olijfolie en de pijnboompitten.
Één reactie Voeg uw reactie toe