Een boek dat ik wel vaker eens boven haal, is niet dik, is heel eenvoudig en noemt “de keuken van Spanje” geschreven door Beverly Leblanc. Niet direct een klinkende naam, maar heeft toch wel een aantal kookboeken geschreven. Van haar heb ik ook het boek “I love my slowcooker”.
In het boek dat ze over de Spaanse keuken heeft geschreven staan verschillende basisrecepten uit alle Spaanse regio’s. Van Tapa’s tot drankjes.
In Spanje kom je vaak nog de Moorse invloeden tegen in de architectuur, en in de eetcultuur is dat niet anders. De combinatie in deze salade met munt en rozijnen laat deze invloed duidelijk zien.
Deze salade is ideaal bij een zomerse BBQ, en de smaken komen pas echt tot hun recht als je deze salade enkele uren vooraf maakt. Dus ideaal als alternatief voor die eeuwige pasta of aardappelsalades.
Wat het je nodig?
4 tot 6 personen
1 of 2 knoflook teentjes, gehalveerd
500 g courgette, in plakjes
55 g pijnboompitten (eventueel eerst even geroosterd)
55 g rozijnen
enkele fijngesneden muntblaadjes (geen pepermunt)
ongeveer 2 el citroensap
zout en peper
olijfolie
Wat moet je doen?
Verhit in een grote pan of wok de olijfolie op een matig vuur. Voeg de knoflook toe zodat de olie de smaak kan opnemen. Haal de knoflook uit de pan als hij kleurt.
Voeg de courgette toe en bak ze al roerend tot ze zacht zijn. Schep ze uit de pan en schep ze in een kom.
Doe de pijnboompitten bij de courgette, samen met de rozijnen, citroensap en munt.
Breng eventueel nog op smaak met extra olie, peper en zout, of wat extra citroensap.
Zet de kom weg en laat de salade afkoelen in de koelkast. Zo kunnen al de smaken zich optimaal mengen.
10 minuten voor het opdienen, haal je de salade uit de koelkast.
Één reactie Voeg uw reactie toe