
Avocadohumus is het antwoord op keuzestress: ga je voor humus of guacamole? Herken je dit gevoel? Wel dat wordt hiermee volledig opgelost. De combinatie van avocado en kikkererwten is ideaal.
Deze avocadohumus is heerlijk romig en smeuig. Het is in 1,2,3 klaar en je kan beginnen.

Heb je onverwacht bezoek? Organiseer je een BBQ of ander feestje? Dit is een ideaal hapje dat voor iedereen geschikt is. De pit ervan bepaal je zelf.
Voor deze humus gebruik ik gewoon kikkererwten uit pot. Meestal van het merk Luengo verkrijgbaar bij Carrefour. Luengo is een erg bekend merk in Spanje. Ze verkopen zowel gedroogde bonen als “ready to serve”. Nu voor dit hapje is “ready to serve” ideaal. Je hebt er helemaal geen werk aan. De overschot verwerk je bijvoorbeeld in deze chilikip.

Avocadohumus
Wat heb je nodig?
- 200 g uitgelekte kikkererwten
- 1 grote rijpe avocado of 2 kleinere
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- 1 klein spaans gedroogd chilipepertje
- handvol koriander
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 el tahini (optioneel)
Wat moet je doen?
- Doe de kikkererwten, knoflookteentje en vruchtvlees van de avocado in een foodprocessor en mix. (en de tahini)
- Doe er nu de koriander bij en een beetje chilipeper.
- Proef en voeg er citroensap aan toe. Door citroensap eraan toe te voegen, zal de groene kleur langer blijven.
- Maak de humus nu nog wat smeuiger door er olijfolie aan te te voegen.
- Mix tot een gladde puree.
- Proef en voeg er naar smaak nog koriander, chilipeper, peper of zout aan toe.
Één reactie Voeg uw reactie toe