Guacamole zelf maken? Tuurlijk. Het enige waar je op moet letten is om goede rijpe avocado’s te kiezen. Ik heb het geluk om in een regio te wonen waar avocado’s worden gekweekt en waar ook een grote coöperatieve is die niet alleen regionaal actief is maar ook wereldwijd. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Kijk daarom even hier naar de uitleg over avocado’s.

Binnenkort gaan we met zijn allen weer BBQ, en dan is een hapje vooraf altijd welkom. Ik maak dan altijd graag guacamole. Snel, gezond en eenvoudig. Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een vork en een mes. Dus kan perfect buiten, op vakantie, …
Ik heb er graag nog een “bite” in. Het geeft echt een andere dimensie ten opzichte van de merken die je gewoon in de winkel kan vinden.
Heb je het graag wat pittiger, doe er dan nog een beetje chilipeper in. Eet je niet graag koriander, vervang het dan door peterselie of laat het weg.
Serveer in een mooi kommetje met bijvoorbeeld tortillachips erbij.
Guacamole kan je niet alleen als hapje eten, maar is ook heel lekker als bijgerecht bij chili con carne.
Voor diegene die keuzestress hebben raad ik aan om eens de avocadohumus uit te testen.
Ook lekkere dips

Guacamole
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe avocado's
- ¼ rode ui, fijngesnipperd
- ½ tomaat, ontpit en in kleine blokjes
- citroensap
- zout en peper
- koriander, fijngehakt
Wat moet je doen?
- Snij de avocado's door en haal de pit eruit.
- Doe het vruchtvlees in een kom plet grof met een vork.
- Voeg er de tomatenblokjes,ui en koriander aan toe en meng goed.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap (het citroensap dient zowel voor de smaak als tegen de occidatie)
Één reactie Voeg uw reactie toe