Chili con carne: met stoofvlees.

Chili con carne, en die “con carne” mag je letterlijk nemen. Deze versie is met stoofvlees van goed kwaliteit en geen gehakt. Een heerlijk stoofpotje boordevol bonen en groenten. Geserveerd met een zoete aardappel en lekkere guacamole en zure room. Zullen we er maar direct aan beginnen?

Chili con carne

Er bestaan ongelofelijk veel recepten van chili con carne maar die zijn meestal met gehakt. Dat is natuurlijk snel klaar. Doordat deze versie met stoofvlees langzaam gaart is de smaak veel intenser.

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Het lijkt veel maar dat valt best wel mee.

Heerlijk met een gepofte zoete aardappel, homemade guacamole, zure room en cheddar of goede oude kaas zoals die van Flandrien. En uiteraard enkele tortillas.

Zin in een iets andere versie: neem dan eens een kijkje naar de Chili van Jamie Oliver uit het boek Amerika.

Smakelijk
Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne, een heerlijk stoofpotje.
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
6

Wat heb je nodig?
  

  • 600 g stoofvlees van goede kwaliteit (vb. endvogel)
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 3 middelgrote wortels,in fijne blokjes
  • 4 stengels bleeksnelder, in fijne blokjes
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 oranje of gele parprika, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 blikjes tomaten (à 400g) ik neem die met paprikastukjes
  • 2 blikjes kidneybonen (à 400 g) ik neem die van het merk Heinz met chili
  • 1 rode chilipeper in stukjes

Specerijen en kruiden

  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 kaneelstokje of 1/4 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen koffiebonen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el cacao

Afwerking

  • gemalen cheddar of goede oude kaas
  • gehakte koriander
  • zure room
  • Guacamole
  • limoen

Wat moet je doen?
 

  • Verwarm de oven voor op 170° C.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote ovenvaste pot.
  • Braad het vlees bruin aan elke zijde en haal het uit de pot, zet even opzij.
  • Doe opnieuw een beetje olie in de pot en stoof de groenten even aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de specerijen toe en laat even mee bakken.
  • Doe het vlees er opnieuw bij gevolgd door de tomaten en de bonen.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het deksel op de pot.
  • Plaats in de oven, en laat alles stoven in de oven voor min. 3 uur, of tot het vlees zacht genoeg is.
Notities
Voor de zoete aardappel: verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf de aardappel in met olie, besprenkel met zout en prik er enkele malen in met een vork.
Leg in een ovenschotel en gaar 45 min tot 60 min of tot hij gaar is. 
Snij hem doormidden (maar niet helemaal door) en schep de chili erover.
 
Trefwoord rode bonen, stoofvlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.