Een heerlijk verwarmend soepje. Daar kikker je toch meteen van op. Gezien we stilaan richting halloween gaan, zie je ook weer overal pompoenen. In alle kleuren en formaten. Ideaal om deze Oosterse pompoensoep te maken.

Zelf heb ik gekozen voor de Crown Prince. Die ziet er vanbuiten grijs uit, maar heeft vanbinnen een prachtige oranje kleur. Deze soort is ideaal om te grillen en om soep van te maken! Hij is vol en zacht van smaak en geeft een romige soep.
Ondanks dat in deze Oosterse pompoensoep wat pittige saus gaat, wordt de soep hierdoor niet te pikant en zal het zeker bij iedereen in de smaak vallen.
Werk de soep af met wat koriander, geroosterde kokos of geroosterde pindanootjes voor een extra crunch.
Nog veel pompoen over? Maak dan zeker ook eens deze lekkere pompoengnocchi.
Zin in een ander lekker herfstsoepje?

Oosterse pompoensoep
Wat heb je nodig?
- 1,5 kg pompoen vb. Crown Prince, ideaal voor soep
- 2 stengels selder
- 2 dikke wortels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl rode curry pasta
- 1 l gevogelte fond
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl Sriracha saus
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de pompoen in blokjes en doe ze in een ovenschaal.
- Rooster de pompoen 20 minuutjes. Door het roosteren krijgt de pompoen nog een intensere smaak.
- Doe in een grote pot de gesneden ui, knoflook, selder en wortel. Fruit aan tot de ui glazig is. Voeg de specerijen (rode currypasta, gember, sriracha saus) erbij en laat 2 minuten mee bakken.
- Voeg ook de pompoen erbij samen met de bouillon en laat 20 minuutjes koken.
- Mix de soep en doe de kokosmelk erbij.
- Werk af met wat koriander of geroosterde kokosschilfers.
4 reacties Voeg uw reactie toe