Geloof het of niet, maar ook in Zuid-Spanje zijn er soms al wat frissere dagen. Een lekker maaltijdsoepje komt hier dus ook wel eens van pas. Met deze groene minestrone ga je het zeker warm krijgen.

Deze groene minestrone soep maak je zo goed als met alles wat je in de diepvries en voorraadkast hebt zitten. Altijd handig zo’n recepten als je de deur niet uit wil of kan gaan. Ik gebruik dus inderdaad tuinboontjes en doperwten uit de vriezer. Helemaal niets mis mee. Het komt altijd wel van pas. Je kan uiteraard ook enkel erwtjes gebruiken, of wat meer tuinboontjes en minder doperwten of andere (groene) groenten zoals broccoli of groene asperges. Nog een blik kikkererwten, pasta en bijna klaar. Heb je geen kleine pasta, breek dan gewoon wat spaghetti klein en klaar is kees.
Als je de soep niet in 1 keer opeet doe dan de pasta er niet allemaal bij, maar doe hem er nadien bij. Zo blijft hij “al dente”.
Zelf doe ik er graag nog wat geitenkaas bij voor het smaakcontrast, maar je kan dit weglaten of kiezen voor een andere soort kaas.
Zin in een ander maaltijdsoepje? Misschien is deze bonensoep dan wel iets voor jou!
Ook lekker…

Groene minestrone
Materiaal
- 1 grote kookpot
Wat heb je nodig?
- olijfolie
- 1 preistengel fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geplet
- een beetje tijmblaadjes en oregano
- 1 liter bouillon groenten of kippenbouillon
- 200 g tuinboontjes
- 400 g doperwtjes
- 1 blik kikkererwten uitgelekt 400g
- 100 g kleine gekookte pasta
- Afwerking
- 75 g geitenkaas verbrokkeld (optioneel)
- gehakte basilicum optioneel
Wat moet je doen?
- Verwarm enkele eetlepels olijfolie in een grote pot en stoof de prei, ui en knoflook op een laag vuurtje gaar. Het mag zeker niet aanbranden want dan krijg je een bittere smaak in je soep. Voeg de bouillon toe en laat enkele minuten koken. Voeg na enkele minuten de tuinbonen en erwtjes toe.
- Laat nog een kleine 5 minuten koken en voeg dan de kikkererwten toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat even doorkoken tot alles gaar is.
- Pureer de helft van de soep en breng ze op smaak met peper en zout. (voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik is)
- Doe de gepureerde soep bij de rest samen met de gekookte pasta. Warm opnieuw op.
- Schep de soep in kommen en werk af met de geitenkaas, gehakte basilicum, nog wat extra olijfolie.