Soep met chorizo, kikkererwten en spinazie

Soep met chorizo, kikkererwten en spinazie. Hartverwarmend! Beter kan ik het zelf niet omschrijven.

Heb je een dipje? Dit is de zon in je soepbord op een koude regenachtige dag. Of gewoon voor als je er zin in hebt.

soep met chorizo, kikkererwten en spinazie

Net zoals met pasta, is soep ook ongelooflijk veelzijdig. Ik eet soep graag als maaltijd. Dus dan mag de soep goed gevuld zijn. Deze soep met chorizo, kikkererwten en spinazie is daar een perfect voorbeeld van.

Een heerlijke combinatie, zonder veel tralala maar met heel veel smaak. Binnen het half uur kan je jezelf verwarmen en verwennen met deze heerlijke maaltijdsoep.

Gewoon nog een stukje (zelfgebakken) brood erbij en je hebt een koninklijk maal waar je direct van opkikkert.

Een maaltijdsoepje om je lepel van af te likken.

Hoewel spinazie eigenlijk maar in seizoen is vanaf maart tem oktober, (in Spanje is deze wel al in seizoen vanaf januari) kan je deze groente toch gemakkelijk hele jaar door vinden. Je kan het echter ook vervangen door fijngesneden boerenkool (kale) die wel volop in de winter in seizoen is.

Heb je geen kikkererwten in huis dan kan je ze trouwens ook perfect vervangen door witte bonen.

Zin in meer soep? Kijk dan eens op de pagina soep of doe hieronder inspiratie op.

Nog meer soep

  1. Groene minestrone
  2. Oosterse soep met balletjes
  3. Oosterse pompoensoep
  4. pittige wortelsoep
Smakelijk
soep met chorizo

Soep met chorizo, kikkererwten en spinazie

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Soep
Keuken Spaans
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 3 stengels bleekselder, in kleine stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 wortel in kleine stukjes
  • 250 g chorizo, ontveld en in blokjes
  • 400 g kikkererwten (1 blik, uitgelekt)
  • 150 g spinazie, gewassen en grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 plukje saffraan
  • olijfolie
  • 1,5 – 1,75 liter kippenbouillon
  • 0,5 tl pimenton (picant of zacht, naargelang eigen smaak)

Afwerking

  • manchego kaas (optioneel)

Wat moet je doen?
 

  • Verhit de olijfolie in een pot en stoof hierin de ui, bleekselder, wortel en knoflook tot deze bijna gaar zijn.
  • Voeg dan de chorizo toe en bak deze heel eventjes mee.
  • Doe dan de pimenton erbij, samen met de kikkererwten en bouillon en laat alles op een zacht vuur 10 minuten koken.
  • Na 10 minuten mag de spinazie en saffraan er ook bij en laat het nog eens 5 tot 10 minuten zacht koken.
  • Serveer de soep met een lekker stuk brood en eventueel nog een beetje (manchego) kaas erover.
Trefwoord chorizo, kikkererwten, spinazie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.