Pasta met witloof. Ja hoor, een ideale combinatie blijkt. Het is eens iets anders dan de klassieke witloofrolletjes. En ideaal om kindjes extra groentjes te laten eten.
Er staan al veel pastagerechtjes op mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie om er nog veel bij te plaatsen. Pasta is dan ook zo ongelooflijk veelzijdig. Je kan variëren in de vorm, in de saus, het garnituur… voor iedereen wat wils.

Het witloof is nu volop in seizoen. En daar wil je dan ook volop gebruik van maken toch? Wifloofrolletjes in de oven zijn lekker, maar waarom eens niet variëren met dezelfde smaken in een pasta?
Een lekkere pasta gaat er bij mij namelijk altijd in. Zowel in de zomer als in de winter. Het enige verschil zit hem in de saus en garnituur. In de zomer gebruik ik vooral uiteraard zomergroenten en lichtere sausen, in de winter mag het iets meer comfort food zijn.
Zeker als het buiten koud is en het regent dan kan een lekker bord pasta heel goed smaken.
Deze pasta met witloof is even verwarmend als de ovenversie met witloofrolletjes.
Als je blauwe kaas lust, gebruik deze dan zeker. Hij past hier perfect. Lust je helaas geen blauwe kaas, gebruik dan een andere kaas naar keuze, maar hij mag zeker wat pit hebben. Geitenkaas is bijvoorbeeld een goed alternatief.

De smaak te pakken? Maak dan zeker ook eens deze witloofquiche.

Pasta met witloof, bacon, champignons en blauwe kaas
Materiaal
- Kookpot
- hapjespan
Wat heb je nodig?
- 160 g pasta (penne, macaroni, …)
- 2 stronkjes witloof, in reepjes gesneden
- olijfolie
- 100 g baconblokjes of gedroogde ham blokjes
- 50 g blauwe kaas afhankelijk van welke blauwe kaas, zal je meer of minder moeten toevoegen
- 250 ml (light) room
- 250 g champignons in kwartjes gesneden
Wat moet je doen?
Pasta
- Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking en giet af.160 g pasta (penne, macaroni, …)
Saus
- Doe intussen een heel klein beetje olijfolie (als je bacon gebruikt is dit niet nodig maar met gedroogde hamblokjes wel) in de hapjes pan en voeg de bacon of hamblokjes toe.100 g baconblokjes of gedroogde ham blokjes
- Voeg er dan ook de champignons aan toe en bak ze even mee met de baconblokjes.250 g champignons in kwartjes gesneden
- Als de champignons gaar zijn mag het fijngesneden witloof erbij. Bak alles nog even samen en voeg dan ook de room toe.250 ml (light) room, 2 stronkjes witloof, in reepjes gesneden
- Laat alles even inkoken en smelt dan de blauwe kaas in de room.
- Breng alles op smaak met peper en eventueel zout.
Afwerking
- Voeg de pasta bij de saus en meng alles goed door.
Één reactie Voeg uw reactie toe