
Soep. Niks is zo eenvoudig te maken en altijd handig om in de vriezer te hebben dan soep. Deze pittige wortelsoep brengt bovendien direct de zon in je bord op een sombere regenachtige dag.
Bovendien is het een voedzame en snel klaar. Gezonde fastfood dus.


Ook hier in Spanje houden we rekening met de seizoenen en proberen we met zoveel mogelijk seizoensgroenten en fruit te werken.
Gelukkig staan er in januari heel wat favorieten mee op het lijstje: rode paprika, courgetten, witloof, spinazie… mijn ijskast puilt dikwijls uit.
Dit keer gaan we aan de slag met wortelen. Met maar enkele ingrediënten en specerijen tover je deze pittige wortelsoep snel op tafel.
Het pittige gedeelte komt van de harissa. Je kan deze zelf maken (kijk ook eens bij Simone’s kitchen) of kopen. Heb je liever nog wat pittiger dan kan je er gerust wat extra bij doen. Zelf heb ik het graag niet te pittig zodat ik de wortelen nog proef. Om de extra oranje kleur te benadrukken en ook wat smaak doe ik er ook nog wat kurkuma bij.
Zin in meer soep? Probeer dan ook eens deze Oosterse pompoensoep.
Nog wortelen over? Maak dan ook eens bijvoorbeeld deze heerlijke wortelcake.
Soep, zoveel variatie
Pittige wortelsoep
Wat heb je nodig?
- 750 g wortelen in blokjes
- 2 stengels selder in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 aardappels in blokjes
- 1 blik kikkererwten (400g)
- 1 tl harissa
- 1 tl kurkuma
- 1,5 liter bouillon
- olijfolie
Wat moet je doen?
- Verwarm de olie in een grote pot en voeg de gesnipperde groenten toe (wortelen, selder, ui en aardappelen)
- Laat alles even aanstoven en voeg dan de specerijen toe.
- Roer alles goed om en voog dan ook de bouillon erbij.
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuurtje tot de groenten gaar zijn.
- Mix de soep en voeg de kikkererwten toe.
- Laat alles nog even goed doorwarmen en serveer met peterselie/koriander.
Één reactie Voeg uw reactie toe