Pastinaaksoep

Een lekkere pastinaaksoep om de koude te verjagen of gewoon omdat het zo lekker is? Een heerlijk smaakvol soepje met een garnituur van chorizo en gebakken champignons pas altijd.

pastinaaksoep

Je zal het misschien al hebben gemerkt dat er de laatste tijd iets meer recepten voor soep wordt gepost.

Dit komt omdat we hier in de winter altijd een wekelijks soepdagje inlassen. Dat bevalt ons prima. Een stukje lekker stukje (zelfgebakken) brood erbij, wat lekker garnituur, … en je kan er weer tegen.

Vervelen gaat dat echt nooit want je kan er altijd andere seizoensgroenten voor gebruiken. Vandaag dus pastinaak.

Van oktober tem maart is pastinaak in seizoen. Dat wil zeggen dat de aanvoer groot is.

Vroeger werd deze groente gezien als “vergeten groente”, maar intussen is deze witte wortel al helemaal terug ingeburgerd. En terecht. Want hij is heel smaakvol en is heel veelzijdig. Bovendien is deze wortel rijk aan vitamine C, calcium en ijzer. Een prima opkikker dus.

Je kan pastinaak grillen, verwerken in een stoofpotje, puree van maken of er deze heerlijke pastinaaksoep mee maken.

Zin in meer heerlijke soep? Maak dan ook eens deze pittige wortelsoep of heerlijke pompoensoep.

Las jij vanaf nu ook een wekelijks soepdagje in?

Smakelijk
pastinaaksoep

Pastinaaksoep

No ratings yet
Gang Soep

Wat heb je nodig?
  

  • 600 g pastinaken, geschild en in blokjes
  • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • 200 g mix van soepgroenten ( 1 kleine ui, 1 wit van prei, 1 stengel selder) (je kan ook enkel 1 van deze groenten gebruiken)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm

Afwerking (optioneel)

  • champignons in blokjes
  • chorizo in blokjes

Wat moet je doen?
 

  • Stoof eerst de groenten en aardappelen aan in een beetje boter.
  • Voeg er dan de bouillon aan toe en laat 25 minuten koken tot alle groenten gaar zijn.
  • Haal de laurier en tijm uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
    Als de soep te dik is, voeg er dan nog wat bouillon of water aan toe.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Afwerking

  • Bak de blokjes chorizo aan en haal ze uit de pan.
  • Voeg nu de stukjes champignon toe in dezelfde pan tot ze mooi gebakken zijn.
  • Schep de soep in kommen en werk of met de champignons en chorizo.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.