Pasta met worst en broccoli en nog wat courgette erbij voor extra groenten. Dat zijn de smaakmakers in deze overheerlijke winterpasta. Ideaal om het nieuwe jaar in te zetten.
Broccoli is in Spanje een wintergroente en dus nu vlot verkrijgbaar.
Na al de feestmaaltijden, gewoon lekkere eenvoudige kost en snel klaar.
Geen poch gedoe, gewoon enkele (h)eerlijke ingrediënten.

Zo de spits is eraf. De feestdagen zijn voorbij. Hoewel hier in Spanje 3 Koningen ook nog een officiële feestdag is. (zie Roscon de Reyes)
We gaan hier in Zuid-Spanje ook een koude periode tegemoet. Dat vraagt uiteraard om een stevige winterpasta. Je kan dit met pasta naar keuze maken: spaghetti, tagliatelle of linguini. We zijn hier geen pasta purist.
Dit recept van pasta met worst en broccoli is gebaseerd op de Linguine met worst uit het boek Jamie Oliver kookt: Italië, Uitgeverij Kosmos. Als je geen bloedworst lust of in huis hebt is elke andere goede worst ook prima of doe er een beetje (gerookt) spek bij als extra smaakmaker.
Ook met de groenten kan je nog alle kanten uit. Gebruik bijvoorbeeld ook eens spinazie of snijbiet en waarom eens geen venkel. En als je broccolini kan vinden is dat uiteraard ook perfect.
Andere verwarmende gerechten
Pasta met worst en broccoli
Wat heb je nodig?
- 250 g linguine
- 1 broccoli
- 1 courgette in blokjes
- olijfolie
- 350 g gehakt
- 250 g bloedworst (vel eraf) of andere worst naar keuze
- 2 tenen knoflook
- 4 ansjovisfilets in olie
- 1 snufje chilivlokken
- 200 ml witte wijn
- 40 g pecorino of parmezaan
- extra vergine olijfolie
Wat moet je doen?
- Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta of en hou een kop kookwater apart.
- Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in roosjes en kook of stoom ze gaar.
- Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur en bak het gehakt samen met de bloedworst rul.Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoli, courgetteblokjes en wijn toe.
- Laat zachtjes inkoken.
- Meng de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie. Maak de saus eventueel extra smeuïg met een scheutje van het kookwater. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Één reactie Voeg uw reactie toe