Pasta met worst en broccoli = winterpasta

Pasta met worst en broccoli en nog wat courgette erbij voor extra groenten. Dat zijn de smaakmakers in deze overheerlijke winterpasta. Ideaal om het nieuwe jaar in te zetten.

Broccoli is in Spanje een wintergroente en dus nu vlot verkrijgbaar.

Na al de feestmaaltijden, gewoon lekkere eenvoudige kost en snel klaar.
Geen poch gedoe, gewoon enkele (h)eerlijke ingrediënten.

Zo de spits is eraf. De feestdagen zijn voorbij. Hoewel hier in Spanje 3 Koningen ook nog een officiële feestdag is. (zie Roscon de Reyes)

We gaan hier in Zuid-Spanje ook een koude periode tegemoet. Dat vraagt uiteraard om een stevige winterpasta. Je kan dit met pasta naar keuze maken: spaghetti, tagliatelle of linguini. We zijn hier geen pasta purist.

Dit recept van pasta met worst en broccoli is gebaseerd op de Linguine met worst uit het boek Jamie Oliver kookt: Italië, Uitgeverij Kosmos. Als je geen bloedworst lust of in huis hebt is elke andere goede worst ook prima of doe er een beetje (gerookt) spek bij als extra smaakmaker.

Ook met de groenten kan je nog alle kanten uit. Gebruik bijvoorbeeld ook eens spinazie of snijbiet en waarom eens geen venkel. En als je broccolini kan vinden is dat uiteraard ook perfect.

Andere verwarmende gerechten

  1. lasagna
  2. pasta met kip en spruitjes
  3. risotto met worst en venkel
pasta met worst en broccoli

Pasta met worst en broccoli

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Wat heb je nodig?
  

  • 250 g linguine
  • 1 broccoli
  • 1 courgette in blokjes
  • olijfolie
  • 350 g gehakt
  • 250 g bloedworst (vel eraf) of andere worst naar keuze
  • 2 tenen knoflook
  • 4 ansjovisfilets in olie
  • 1 snufje chilivlokken
  • 200 ml witte wijn
  • 40 g pecorino of parmezaan
  • extra vergine olijfolie

Wat moet je doen?
 

  • Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de pasta of en hou een kop kookwater apart.
  • Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in roosjes en kook of stoom ze gaar.
  • Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur en bak het gehakt samen met de bloedworst rul.
    Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoli, courgetteblokjes en wijn toe.
  • Laat zachtjes inkoken.
  • Meng de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie.
    Maak de saus eventueel extra smeuïg met een scheutje van het kookwater.
    Voeg naar smaak peper en zout toe.
Trefwoord brocolli, gehakt, Pasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.