Heb je tussen al het feestgedruis in even nood aan iets lekkers maar eenvoudig. Dan kan ik deze originele pasta aanraden met kip en spruitjes. Een heerlijke mix van spruitjes, kip, spek en champignons. En ja zelfs diegene die niet verzot zijn op spruitjes zullen moeten toegeven dat spruitjes toch wel lekker zijn.
Eigenlijk is dit een vrij klassieke combinatie, maar dan met een twist. Spruiten en spek passen perfect bij elkaar, net zoals pasta en spek met champignons. Een perfecte eigenzinnige twist dus.

Ik kan het haast niet geloven dat ik vroeger geen spruitjes lustte. Nu verwerk ik ze zelfs in deze pasta met kip en spruitjes.
Zin in andere gerechten met spruitjes?
Probeer dan ook eens deze spruitengratin.
Pasta met spruitjes en kip
Wat heb je nodig?
- 250 g pasta tagliatelli, spaghetti, farfalle,…
- 2 kippedijfilets in reepjes
- 125 g bacon
- 250 g champignons in schijfjes
- 250 g spruitjes dun gesneden
- 1 el boter of olijfolie of kokosolie, …
- 125 ml room
- een beetje feta of geitenkaas naar smaak
- zout en peper
Wat moet je doen?
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op verpakking.
- Terwijl de pasta aan het koken is, kan je de bacon krokant bakken. Haal de bacon uit de pan en hou apart.
- Bak vervolgens de champignons gaar en schep ze ook uit de pan.
- Doe opnieuw een beetje olie of boter in de pan en bak de kippenreepjes. Haal ze ook uit de pan en doe ze bij de champignons en bacon.
- Bak ook de spruitjes gaar in een beetje olie of boter. . (dit heeft wel wat tijd nodig, 5 tot 7 minuten, naargelang hoe fijn ze zijn gesneden). (zie ook opmerking)
- Giet intussen de pasta af, maar hou een beetje kookvocht bij. Doe de pasta bij in de pan met de spruitjes, de bacon, champignons en room. Als het een beetje droog is, doe je er nog wat van het kookvocht bij. Meng alles goed.
- Kruid voldoende af met peper en eventueel nog wat zout (maar let op met het zout, want de feta is ook al heel zout)
- Werk af met verkruimelde feta.

Één reactie Voeg uw reactie toe