Chocomousse scoort altijd en bij iedereen. Om het in een feestelijker kleedje te steken maken we dit keer een heerlijk mini chocomoussetaartje. Het vraagt wel iets meer techniek en vaardigheid. De moeilijkheidsgraad ligt dan ook iets hoger dan je normaal gewend bent bij Donna Caramella, maar het is dan ook geen doordeweeks dessertje.

Met de feestdagen mag het eens wat meer werk vragen. De cacaospiegel maakt al direct het verschil, maar voor een extra chique accent kan je nog afwerken met een beetje eetbaar goud. Wat extra glitter is toegestaan.
Je kan dit oa aankopen bij de Deleuksetaartenshop.

Fijne feestdagen!

Chocomoussetaartje
Wat heb je nodig?
Voor de chocoladebiscuit
- 105 g eiwit
- 70 g eidooier
- 85 g suiker
- 70 g bloem
- 20 g cacaopoeder
Voor de chocolademousse
- 125 g eieren
- 50 g suiker
- 150 g gesmolten pure chocolade
- 300 g slagroom voor 3/4 opgeklopt zonder suiker
- 1,5 blaadje gelatine
Voor het frambozenpalet
- 200 g frambozenpulp (gemixte frambozen)
- 65 g suiker
- 2 blaadjes gelatine
Voor de cacaospiegel
- 290 ml water
- 360 ml suiker
- 240 ml room
- 120 g cacaopoeder
- 5 blaadjes gelatine
Wat moet je doen?
Voor de chocoladebiscuit
- Klop het eiwit stevig op met de suiker.
- Klop de eidooiers stevig op.
- Zeef de bloem en cacao.
- Schep nu voorzichtig de geklopte eidooiers bij het eiwit.
- Spatel vervolgens voorzichtig het bloem-cacaomengsel eronder.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het beslag er dun op uit. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen
Voor de chocomousse
- Week de gelatine in koud water
- Klop de eieren samen met de suiker luchtig
- Knijp de gelatine uit en smelt hem even op het vuur.
- Voeg de gelatine en de gesmolten chocolade toe en meng alles met een spatel (niet te lang)
- Als laatste voeg je de opgeklopte slagroom toe.
- Plaats de chocomousse in de koelkast
Voor het frambozenpalet
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Laat de pulp en suiker samen koken. Laat afkoelen tot ongeveer 60°C en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe
- Giet in kleine vormpjes en vries in.
Taartje samenstellen
- Doe de chocomousse in een spuitzak. Vul een halve siliconen vorm voor de helft met de mousse.
- Steek een klein rondje biscuit uit en leg dit erboven op gevolgd door een stukje frambozenpalet.
- Vul verder op met chocolademousse en dek af met een rondje biscuit.
- Vries in om nadien af te werken met de cacaospiegel.
Voor de cacaospiegel
- Kook het water, de suiker en de room.
- Voeg dan in delen het cacoapoeder toe.
- Als het mengsel 40°C is, mag je de geweekte gelatine toevoegen.
- Laat opnieuw even koken en giet over de taartjes bij een temperatuur van 35°C. (mag niet warm aanvoelen)
Notities
Ook nog nodig:
Siliconenvorm: halve bollen
Thermometer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie