Spruitengratin

De dagen worden korter, we krijgen een winterprik, … en dus is het opnieuw tijd voor comfortfood in de vorm van oven- en stoofschotels die je een warm gevoel geven.

Deze gratin is daar een perfect voorbeeld van! Gewoon lekkere boerenkost.

spruitjesgratin
smakelijkgroen
spruitjesgratin

Spruitjesgratin

Anke Morreel
No ratings yet

Wat heb je nodig?
  

  • Ongeveer 500 gram spruitjes
  • 200 gram champignons
  • 4 dikke worsten in schijfjes Of 4 dunnere in 3 of 4 stukken
  • 200 ml soya room light of andere room
  • 1 el mosterd
  • gratinkaas

Wat moet je doen?
 

  • Kuis de spruitjes (buitenste blaadjes verwijderen) en snij grote exemplaren in 2.
  • Kook ze gaar (ik doe steeds wat bakingsoda in het water om de spruitjes mooi groen te houden)
  • Bak intussen de champignons en nadien ook de worsten.
  • Doe de spruitjes erbij en meng even goed.
  • Doe alles in een ovenschaal. Meng de mosterd met de room en giet over het spruitjesmengsel. Werk af met de gratinkaas.
  • Zet nog 15 min. in een oven van 180° en even onder de gril.

Notities

Lekker bij een gekookt of gebakken aardappeltje.
Je kan er ook steeds nog wat gebakken spekblokjes aan toevoegen voor extra smaak.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

ÉÊn reactie Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.