Spruitjessoep associeer je wellicht direct met een grote stoere kom soep. Zeker lekker als het koud is buiten. Maar het kan ook gewoon verfijnder in een glaasje. Decoreer de soep nog met fijngehakte kruiden of kleine spekblokjes en je hebt een lekker en budgetvriendelijk warm hapje voor de feestdagen.

In mijn top 3 van wintergroenten staan spruitjes zeker en vast. Vroeger was ik er niet echt fan van, maar dat is intussen helemaal veranderd. En ik ben zeker dat deze spruitjessoep jou ook zal transformeren in een liefhebber van spruitjes.
Onderstaand recept is voor de gewone versie. Voor de feestversie schep je de soep in kleine tasjes of glaasjes en werk ze dan eenvoudig af met enkele kleine spekblokjes en fijngehakte kruiden.
Zin gekregen in nog meer soep? Probeer dan zeker eens onderstaande recepten.
Helemaal gek op spruitjes?

Spruitjessoep
Wat heb je nodig?
- 750 g spruitjes
- 2 aardappelen
- 1 kleine ui
- 2 laurierblaadjes
- 1 l kippenbouillon
- 200 ml room
Afwerking
- 100 g gebakken spekblokjes optioneel
- fijngehakte peterselie of andere kruiden
Wat moet je doen?
- Smelt een beetje boter in een grote pot.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Snipper de ui en stoof samen met de aardappelen alvast even aan in de gesmolten boter.
- Maak de spruitjes schoon* en snij ze in 2.
- Voeg ze bij de ui en aardappelblokjes. Stoof ze mee even aan.
- Voeg de kippenbouillon toe samen met de laurierblaadjes.
- Laat 20 minuten koken.
- Haal de laurierblaadjes eruit en een paar spruitjes voor de afwerking.
- Mix de soep en voeg de room toe.
- Voeg de spruitjes terug toe en werk af met de gebakken spekblokjes.
Wat ziet dit er sjiek uit zeg met zulke glaasjes! Leuk dat je met spruitjes zoveel kanten op kan! Ga deze zeker onthouden!