Pittige bonensoep

Deze week start de “week van de peulvrucht”. Daarom zetten we dit heerlijke bordje pittige bonensoep ook nog eens in de kijker samen met enkele andere recepten ter inspiratie.

pittige bonensoep

Van 6 tem 12 februari zetten we de peulvruchten extra in de kijker. In Spanje en andere landen rond het Middellandse zeegebied maken peulvruchten deel uit van de eetcultuur.

Je kan ze reeds voorgekookt kopen, droog (dan moet je ze eerst laten weken), … Peulvruchten uit blik of bokaal zijn trouwens even voedzaam. Geen enkel excuus meer om ze niet meer te gaan gebruiken in de keuken

Kikkerererwten (denk aan humus, falafel), witte bonen (fabada asturiana) , kidney bonen (chili con / sin carne) , linzen… het zijn allemaal heerlijke voedzame gezonde gerechten die je heel eenvoudig regelmatig op het menu kan zetten.

En ja, ook in soep passen peulvruchten.

Deze pittige bonensoep is snel klaar, super lekker en gezond.
Nog een heerlijk stukje (zelfgemaakt) flat bread erbij, en je kikkert volledig op.
Of het nu buiten 10Β° graden is, of 25Β°C.  Een kopje soep doet altijd deugd.

Ideaal als lunch of hoofdgerecht met een beetje brood erbij.

Als voorafje kan je ook nog een heerlijke witte bonendip maken.

Hieronder nog enkele suggesties om meer te doen met peulvruchten.

Ga jij ze deze week op het menu zetten?

Steak met cannellibonen en kerstomaatjes
Vervang frietjes eens door cannellini bonen.
Ga naar het recept
steak
Bonenstoofpotje met worst
Stoofpotjes en bonen zijn een perfecte combinatie
Ga naar het recept
bonenstoofpotje
Chili con carne
Deze klassieker mag uiteraard ook niet ontbreken in het lijstje.
Ga naar het recept
Chili con carne
Smakelijk

Pittige bonensoep

No ratings yet
Gang Soep
Keuken Europees
4
48 kcal

Wat heb je nodig?
  

  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 1 groene paprika fijngesneden
  • of geel als je dat liever hebt, speel een beetje met kleur
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 blik rode kidneybonen uitgelekt 400 gr

voor de afwerking

  • rode ui in dunne halve ringen
  • stukjes avocado
  • verkruimelde feta

Wat moet je doen?
 

  • Verhit de olie in een pot op middelhoog vuur en bak de paprika en knoflook 4 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Roer de bouillon en blokjes tomaat erdoor.
  • Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer af en toe eens in de pot.
  • Voeg de uitgelekte bonen toe, en laat nog 5 minuutjes koken.
  • Schep de soep in kommen en serveer de soep met de gewenste garnituur en het brood.
  • Als je gasten hebt kan je de garnituur in potjes op tafel zetten, zodat iedereen erbij kan scheppen wat hij wenst.

Voedingswaarde

Calories: 48kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.5g | Sodium: 747mg | Potassium: 327mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1490IU | Vitamin C: 72mg | Calcium: 48mg | Iron: 2mg
Trefwoord bonen, kidneybonen, peulvrucht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

3 reacties Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.