Steak, gewoon een stukje lekker vlees
Het is intussen wel algemeen geweten: We moeten met zijn allen wat minder vlees eten. Helemaal verbannen? Zelf wissel ik liever een beetje af. Een dagje (verantwoorde) vis, dagje veggie,… . Of het nu meatless monday, donderdag veggiedag of vrijdag visdag is, mij maakt het niet uit. Wat voor mij wel belangrijk is dat het om een verantwoord en lekker stukje steak gaat. Vraag daarom raad aan je slager! Of kijk op Njomly.com
Nu blijft een steak met frietjes de Belgische de klassieker bij uitstek. Lekker, maar waarom eens niet met bonen? Nu hoor ik je zeggen, wat?! Bonen! Ja, absoluut een aanrader. En hoort bovendien nog eens in de categorie, weinig moeite groots effect. Nog een extra salade erbij en je hebt een overheerlijke maaltijd.

Bonen is iets wat wij hier in België minder eten, maar is nog steeds zeer populair in Italië en uiteraard ook Spanje.
Voor erbij heb ik een salade gemaakt met rode mizuna (Japanse slasoort) , scheutjes van rode biet, scheutjes van erwten, en afgewerkt met atsina cress (anijssmaak). Dit heb ik via Njomly.com gekocht. Een goed stukje vlees kan je hier trouwens ook bestellen. Wat ik nog meer heb besteld kan je hier lezen.

Steak met cannellibonen en kerstomaatjes
Wat heb je nodig?
- 4 steaks wij hebben genoeg aan 250 g/2 personen
- 2 blikken cannellinibonen (uitgelekt, 800g)
- 250 g kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 2 rode uien, in halve rondjes
- peper en zout
- olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Doe 2 eetlepels olijfolie, de bonen, knoflook, chillivlokken, ui en tomaatjes in een ovenschaal.
- Meng alles goed door elkaar. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 25 minuutjes in de oven.
- Als de 25 minuutjes voorbij zijn, haal je de folie eraf en zet je de schaal nog een 5 tal minuutjes in de oven.
De steak
- Kruid intussen de steak met peper en zout. Verhit (geklaarde) boter in een grillpan en bak de steak afhankelijk van de dikte en voorkeur 3 à 4 minuten aan elke kant.
- Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuutjes rusten vooraleer je het vlees in plakjes snijdt.
Afwerking
- Haal de bonenschotel uit de oven, werk af met wat oregano blaadjes en 1 el balsamicoazijn.
2 reacties Voeg uw reactie toe