Sperziebonensalade met rode ui en granaatappelpitten

Bijgerechten zoals deze sperziebonensalade met rode ui en granaatappelpitten zijn onmisbaar op een feestdis of buffet. Een lekkere crunch bij eigenlijk elk gerecht: zowel vlees als vis.

Nu de granaatappel in seizoen is, maken we uiteraard eens vaker een gerechtje met de heerlijke granaatappelpitten. En dat hoeft dus niet alleen een fruitsalade te zijn.

De granaatappelpitjes geven zowel smaak als kleur aan het gerecht.

sperziebonensalade

Boontjes met een beetje aangestoofde ui of Luikse salade kent iedereen wel. Heerlijk is dat.
Maar ook koud passen ze perfect bij een stukje vlees of vis. Deze sperziebonensalade is perfect vooraf klaar te maken voor bijvoorbeeld een buffet. Met de feestdagen in het vooruitzicht trouwens ook een ideaal bijgerecht.

De granaatappelpitten passen echt heel goed in dit gerechtje. Het idee heb ik gehaald uit het boek Relax van Bill Granger. (de Engelse versie hiervan noemt Holiday)

Ik heb enkele boeken van deze Australische chef die nu in Londen woont.
Zijn recepten zijn makkelijk en lekker, zonder al te veel poespas en een eigenzinnige twist.

Probeer bijvoorbeeld ook zeker eens de steak met cannelinibonen of knapperige kipstukjes. Je zal merken dat je niet altijd steak met frietjes moet combineren. Altijd leuk om eens te variëren en een alternatief te kiezen.

Andere Bill Granger recepten

Smakelijk
sperzieboontjes

Salade van sperzieboontjes

Anke Morreel
No ratings yet
Gang Bijgerecht
Porties 4

Wat heb je nodig?
  

  • 300 gram dunne sperziebonen
  • 1 kleine rode ui in dunne ringen

Dressing

  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el notenolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 gram granaatappelpitjes en een beetje voor de afwerking of meer naar keuze
  • 1 el granaatappelmelasse optioneel en eventueel als vervanging van de rode wijn azijn.

Afwerking

  • bladpeterselie (gehakt) naar smaak
  • muntblaadjes (gehakt) naar smaak

Wat moet je doen?
 

  • Maak de boontjes schoon door de uiteinden te verwijderen. Kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de notenolie, olijfolie en rode wijnazijn en/of granaatappelmelasse. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de boontjes in een schaal samen met de rode ui en de granaatappelpitjes.
  • Schep alles door elkaar en werk af met de munt,peterselie en granaatappelpitjes.

Notities

Zelf heb ik steeds granaatappelmelasse in huis. Maar heb je dit niet en gebruik je dit niet veel (al zou ik het sterk aanraden om het meer te gebruiken) is rode wijnazijn ook een goed alternatief in deze salade.
Trefwoord boontjes, groene bonen, sperziebonen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.