Calamari frito – gefrituurde inktvisringen

Nog eens even een vakantieherinnering ophalen,… lekker vis gaan eten in één van de “chiringuitos” (= strandtentje) aan het strand van “El Palo”. El Palo is nu eigenlijk een wijk van Malaga geworden, maar was oorspronkelijk een vissersdorp. Het ene na het andere vissersrestaurant wil je verleiden met gegrilde en gefrituurde vis… vanuit Malaga bereik je het in 20 minuten met de fiets.

 

Heerlijke gamba’s pil pil, gegrilde sardientjes en calamari frito…
Uiteraard met zelfgemaakte tartaar.

Wat heb je nodig?
2 inktvistubes (dit kan ook met scampi’s…)
een paar eetlepels bloem gekruid met peper en zout
125 gr zelfrijzend bakmeel
0,5 tl zout
150 ml water
2 el olijfolie
frituurolie
Wat moet je doen?
Zeef het zelfrijzend bakmeel met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg het water en de olie toe en roer tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten.
Snij de tubes in ringen, droog ze af en doe ze in een zakje met een beetje gekruide bloem. Haal ze eruit en schud de overtollige bloem af.
Giet ongeveer 7 à 8 cm olie in een grote braadpan met dikke bodem en verhit deze tot 190°C.
Dip de inktvisringen in het beslag en bak de ringen in porties in de hete olie. Dit duurt amper 30 seconden! Als ze een mooi gouden kleurtje hebben schep je ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken.

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.