Hapje met gerookte kabeljauw: ideale starter

Ja we kunnen er niet omheen. De feestdagen komen dichter. En dus hoog tijd om na te denken over het feestmenu. Uiteraard kunnen hapjes daarin niet ontbreken. Dit hapje met gerookte kabeljauw is snel klaar en is heerlijk licht .

hapje met gerookte kabeljauw

Je kan die hapje met gerookte kabeljauw op verschillende manieren presenteren naargelang je zelf wil. Je kan er trouwens ook gerookte forel voor gebruiken. Dat is uiteraard iets anders van smaak, maar even lekker.

Maak de dressing en salade apart. Zo kan je dit vooraf voorbereiden en heb je op het laatste amper werk.

Kijk zeker eens bij de categorie hapjes voor meer inspiratie.

Smakelijk

gerookte kabeljauw

Hapje met gerookte kabeljauw

Een ideaal snel klaar hapje voor de feestdagen
No ratings yet
Gang Hapjes
Keuken Europees

Wat heb je nodig?
  

  • ¼ komkommer in fijne blokjes
  • 75 g rucola een beetje gehakt
  • 75 g veldsla of waterkers
  • 4 lenteuitjes fijn gesneden in ringetjes
  • 125 g gerookte kabeljauw of forel

Dressing

  • 2 el olie
  • 1 el mosterd
  • ½ el honing
  • ½ el azijn
  • peper en zout

Wat moet je doen?
 

  • Meng alles voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe hetzelfde met de komkommer, lenteui, waterkers en rucola.
  • Op het moment dat je gaat serveren meng je de dressing door de salade.
  • Doe dit in een mooi glaasje of op een cracker en werk af met stukjes gerookte kabeljauw of forel.
Trefwoord gerookte kabeljauw, rucola, veldsla
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.