Ieder jaar krijg ik van een hele lieve collega een paar kilo kweeperen uit haar tuin. Vroeger kende ik dit niet, maar sinds ik het ken, ben ik er echt gek op. Het is gewoon zeer verslavend. Je kan het in stoofgerechten gebruiken, maar ook in taart en cake. Je moet de kweeperen wel vooraf pocheren want anders zijn ze niet eetbaar.
Omdat ik wel eens iets anders wilde dan een gewone cake, maar toch ook niets te omslachtig, is het deze “custardcake” geworden. Heel smeuïg en onweerstaanbaar.
Wat heb je nodig?
115 gram bloem
3/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
2 eieren
170 g suiker
1 tl vanille extract
3 el kweepeer siroop
115 g gesmolten boter
450 g – 500 g gepocheerde kweeperen in blokjes.
Wat moet je doen?
Begin met de kweeperen te pocheren. Dit doe je in een siroop, met verhouding 2/1 (2 deel water/ 1 deel suiker). Breng aan de kook tot de kweeperen zacht zijn en laat afkoelen.
Verwarm dan de oven voor op 180°C.
Bekleed een vorm (20 of 22 cm) met bakpapier.
Mix de eieren met de suiker en vanille extract tot het licht en luchtig is. Meng de kweepeersiroop en gesmolten boter erbij, gevolgd door de bloem en de kweeperen.
Doe het cakemengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Je kan er eventueel nog wat grove suiker overstrooien.
Bak de cake 60 minuten of tot de cakenaald er proper uitkomt. Doordat er heel veel peer inzit, duurt het wel langer dan een gewone cake
Laat volledig afkoelen en geniet nadien van een heerlijk stukje “custard cake”.
Één reactie Voeg uw reactie toe