Spaghettitaart, mmm.

Deze spaghettitaart is de ideale manier om de wereldpasta dag te vieren en tegelijkertijd Halloween.

Op 25 oktober is het wereld pastadag. En dit als sinds 1995. En wie houdt er nu niet van pasta?

Met Halloween in het vooruitzicht maken we daarom nog eens deze “wormentaart” . Want lijkt gekookte spaghetti niet een heel klein beetje op wormen? Gelukkig smaakt deze spaghettitaart fantastisch!

Spaghettitaart

 

Deze spaghettitaart is alweer comfortfood met een grote hoofdletter C. En wie heeft dat niet af en toe eens nodig? Bovendien is het super eenvoudig te maken, smaakt het geweldig en ziet het er fantastisch uit!

Wie eens origineel uit de hoek wil komen en niet last minute nog pasta wil staan koken, dan is dit het recept dat je zoekt. Doe er eventueel nog wat extra paprika in voor de “verborgen groentjes” en iedereen is happy.

Van jong tot oud, van tovenaar tot heks :-).

Verwarm het vuur, neem de grote pot en volg de toverformule, voeg een toverspreuk toe…. of met andere woorden, verwarm de oven, neem een kookpot en volg het recept.

Je kan hiervoor je eigen pasta maken of koop je spaghetti van je favoriete merk.

Zin in pasta gekregen? Probeer dan zeker ook eens onderstaande recepten.

  1. Pasta met courgette
  2. Pasta met pompoen
  3. pasta met worst en broccoli
Smakelijk
spaghettitaart

Spaghettitaart

No ratings yet
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
8
760 kcal

Materiaal

  • Springvorm van 25 cm, beboterd
  • Ongezouten boter om de vorm mee in te vetten
  • Kookpot
  • Oven

Wat heb je nodig?
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 el tomatenpasta
  • 800 gr gepelde tomaten uit blik
  • 500 gr gedroogde spaghetti
  • 175 ml melk
  • 3 grote eieren
  • peper en zout
  • 225 g gemalen cheddar
  • 225 g gemalen fontina of als je dat niet vind gruyère
  • 85 g gemalen parmezaan
  • 1 el fijngehakte verse salieblaadjes

Wat moet je doen?
 

  • Breng een grote pot met water aan de kook en verwarm intussen ook de oven al voor op 220°C.
  • Verwarm intussen de olie in een andere grote pot. Voeg de ui en look toe en laat even aantonen. Voeg de broccoli toe samen met 1 eetlepel water en kook de broccoli bijna gaar.
  • Roer de tomatenpasta er onder en bak even mee. Doe dan de gepelde tomaten erbij en laat inkoken tot het meeste vocht is verdwenen.
  • Kook intussen de spaghetti al dente volgens de verpakking, en laat uitlekken.
  • Doe alles terug in de pot en voeg er de melk, eieren, peper en zout aan toe, roer er de verschillende kazen door, gevolgd door het gehakt/tomatenmengsel. Roer goed tot alles is gemengd.
  • Doe het pastamengsel in de springvorm.  Zet de vorm op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 35 minuten.
  • Haal uit de oven en garneer met de fijngesneden salie. Ga voorzichtig even met een spatel langs de rand van de vorm en verwijder dan de rand.
  • Snij de taart in stukken en serveer warm! Zalig!
Notities
Uiteraard kan je er ook nog bijvoorbeeld wat paprikareepjes aan toe voegen voor extra groentjes. 

Voedingswaarde

Calories: 760kcal | Carbohydrates: 63g | Protein: 43g | Fat: 38g | Saturated Fat: 19g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 176mg | Sodium: 816mg | Potassium: 972mg | Fiber: 6g | Sugar: 10g | Vitamin A: 1438IU | Vitamin C: 78mg | Calcium: 615mg | Iron: 4mg
Trefwoord halloween, spaghetti
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.