Pasta met broccoli en ansjovis. Een eenvoudig bordje maar met een bom aan smaak. Je kan hiervoor orecchiette gebruiken maar ook andere kleine soorten zoals penne, macaroni, spirelli, …

We zijn dan misschien met zijn allen al volop bezig met het plannen van de feestmenu’s, laten we niet vergeten dat intussen de studenten ook nog volop examens hebben. En dan is een eenvoudig voedzaam pasta gerechtje altijd welkom.
Nu maak ik wel meer een heerlijk bijgerecht van broccoli, chili en ansjovis dus de stap naar dit gerecht was niet heel groot. Ik wist dat deze combinatie gewoon perfect zou zijn.
Deze pasta met broccoli en ansjovis is inderdaad echt gewoonweg een fantastisch en eenvoudig pasta receptje. Maar enkele ingrediënten en bovendien ook bijzonder budgetvriendelijk. Altijd goed meegenomen.
Ik gebruik graag eens orechiette, maar je moet er niet speciaal voor naar de winkel gaan rennen. Heb je macaroni, penne, spirelli, … in huis… alles is prima.
Jammer genoeg heb ik het wel niet zelf uitgevonden. Alle krediet gaat naar Jamie Oliver. Het recept kan je vinden in Happy Days met the Naked Chef, of gewoon via Jamie Oliver.com
Geen fan van ansjovis? Nog een heerlijke winter pasta met broccoli is deze met worst.
Deze combinatie is al even fenomenaal.

Pasta met broccoli en ansjovis
Materiaal
- Pan met deksel
- Kookpot
Wat heb je nodig?
- 2 stronken broccoli, in roosjes, de stengel geschild en in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 8 filets ansjovis
- 2 kleine gedroogde Spaanse pepertjes, verkruimeld
- 320 -400 g gedroogde orecchiette of andere kleine pasvorm
- geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
- boter
Wat moet je doen?
- Verwarm 2 eetlepels boter in een pan en doe de stukjes steel samen met de knoflook, ansjovis en Spaanse peper erbij.
- Zet een deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen.
- Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Voeg de broccoliroosje 4 minuten voor tijd toe zodat deze samen met de pasta gaar is.
- Laat de pasta samen met de brocolli uitlekken, maar vang een beetje van het kookvocht op.
- Voeg de pasta en brocolli toe aan de pan met de anjovis en schep alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper (eventueel zout, maar let op, door de ansjovis is het al redelijk zout), een beetje extra boter of olie en Parmezaanse kaas naar smaak.