Deze kleine maaltijdbroodjes zijn zo lekker en leuk om te maken.
Eenvoudige maar lekkere broodjes, worden direct feestelijk in een mooie verpakking die ook nog eens decoratief is op tafel. Je kan ze als ontbijt serveren of bij een feestelijk dinner.
Je kan trouwens ook kiezen of je ze in een klein broodvormpje bakt of gewoon op de bakplaat. En waarom niet beide?

Je kan maaltijdbroodjes kopen, maar het is nog leuker uiteraard is om ze zelf te maken.
Door ze in verschillende vormen te presenteren lijkt het alsof je meerdere soorten hebt gemaakt. Maar in dit geval zijn is enkel de presentatie anders.

Uiteraard kan je de verpakking aanpassen naar afhankelijk van de gelegenheid: Sinterklaas, Kerst, verjaardag, Pasen, …
Het idee van de verpakking heb ik hier terugvonden.
Deze verpakking is uiteraard geen must. De broodjes staan zo ook leuk op tafel. Verwarm ze eventueel opnieuw een beetje op. Heerlijk met een beetje gezouten boter.

Het recept van de broodjes komt van Levine via de Broodbakshop . Maar uiteraard kan je dit met alle soorten deeg/brood doen. Zie wel dat je ongeveer 70 gr deeg afweegt.
De smaak van het bakken te pakken? maak dan ook eens dit pesto afbreekbrood of deze bierbroodjes.

Maaltijdbroodjes
Wat heb je nodig?
- 260 gr tarwebloem
- 25 gr roggebloem
- 25 gr volkorenbloem
- 4 gr droge gist
- 12 gr sesamzaad
- 12 gr lijnzaad
- 12 gr zonnebloempitten
- 10 gr zonnebloem olie
- 200 ml gr water
Wat moet je doen?
Deeg in standmixer kneden
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en roer eventueel met een pollepel door elkaar. Kneed met de deeghaak de ingrediënten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat. (10-15 minuten)Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken: vet je handen in met wat zonnebloemolie en neem een bolletje van het deeg af en trek dat al ronddraaiend uit tot een vliesje. Scheurt het deeg snel dan is het deeg nog niet goed.
1e rijs
- Bol het deeg op en leg het deeg r in een licht met zonnebloemolie ingevette kom.Keer 1 x zodat alle kanten met wat olie bedekt zijn. Dek de kom af met plastiek en laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot dubbel volume rijzen. Het deeg is goed gerezen als je met een vinger in prikt en het gat blijft staan.
Vormen
- Stort het deeg op een licht bebloemde of met zonnebloemolie ingevette werkplek. Druk de lucht eruit (= doorslaan). Verdeel het deeg met een deegsteker in 8 gelijke stukjes (± 70 gram). Bol de stukjes deeg op en laat de bolletjes ± 10 minuten afgedekt liggen. Druk ieder bolletje plat en rol het lapje op. Knijp de naad dicht. Maak de broodjes met een kwastje met water nat en rol ze door zonnebloempitten of sesamzaad. Je kunt ze natuurlijk ook kaal laten. Leg de broodjes met de naad naar beneden in het ingevette bakblik/ingevette bakblikjes. Dek het deeg af met ingevet plastic folie
2de rijs
- 2e rijs: laat de broodjes in ± 60 minuten tot bijna dubbel volume rijzen. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt en het deeg veert langzaam terug.
bakken
- Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C.
- Bak de broodjes in het midden van de oven (zet de bakvorm op een bakplaat) in ± 20 minuten gaar en bruin. Los de broodjes direct na het bakken uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Wouw wat een lekkere gerechten zie ik op uw site. Vraagje van de maaltijd broodjes. Kun je de Rogge vervangen door volkoren of tarwe. Blijf je graag volgen katja
Dag Katja, Dankjewel.
Ja hoor dat kan perfect ook alleen met tarwe of extra volkoren. Groetjes en smakelijk.