Lastminute trio van hapjes

Een feestje zonder hapjes is bijna ondenkbaar. Deze lastminute trio van hapjes zijn in een wip klaar. Eenvoudig en snel, maar je zal er wel zeker mee scoren!

Uit wat bestaat dit trio van hapjes?

  1. hapje 1: toastje met kaas en zwarte lompviseitjes
  2. hapje 2: witloofschuitje met ansjovis
  3. hapje 3: mosseltjes in een glaasje.

Deze lastminute trio van hapjes zijn een perfect aanvulling bij het aperitief. Eenvoudig en snel klaar, maar toch zelf gemaakt en waar je zeker mee zal scoren.

Enkele tips

  • Je kan een schaaltje reeds gekookte mosselen kopen zodat het nog eenvoudiger en sneller klaar is.
  • Voor het ansjovis hapje gebruiken we “verse” ansjovis op olie, geen kleine ingelegde gezouten. Al kan dit uiteraard ook.
  • Ik koop de eitjes van Caviart. Deze zijn gemaakt van algen en vegan. Maar gewone lompviseitjes zijn uiteraard ook perfect, en als het wat meer mag kosten uiteraard ook caviar.
  • Kaas van Burgos is neutraal van smaak, kan je dit niet vinden, dan is ricotta een goed alternatief.
lastminute trio van hapjes

Zin in meer hapjes?

Kijk dan ook zeker eens naar dit trio van gerookte vishapjes.
Geen liefhebber van vis? Probeer dan eens dit hapje met zwarte pens of deze bruchetta met aubergine en feta.

Smakelijk
Hapje zwart-wit

Trio van hapjes

No ratings yet
Gang Hapjes
Keuken Europees
4

Wat heb je nodig?
  

Hapje zwart -wit

  • vierkante kleine toastjes
  • 1 potje zwarte lompviseitjes, caviar of het vegan alternatief van caviart
  • 1 klein potje kaas van Burgos of een beetje ricotta of een zachte (van smaak) verse geitenkaas

Witloofhapje

Mosselhapje

  • komkommer in blokjes van 3mm
  • gekookte mosselen
  • rode lompviseitjes of het vegan alternatief van caviart
  • room
  • citroensap

Wat moet je doen?
 

Voor het zwart-wit hapje

  • Snij fijne stukjes kaas ter grootte van het toastje. Leg een stukje kaas op een toastje en werk af met de lompviseitjes en een beetje bieslook of fijn gesneden lente ui. (of smeer een beetje ricotta op een toastje)

Voor het witloofhapje

  • Maak de witloofblaadjes los van elkaar en leg op elke blaadjes een beetje salademix. Leg er een ansjovis of sardientje op en werk af met een paar stukjes kerstomaat.

Voor het mosselhapje

  • Meng een beetje room met een paar druppels citroensap. Voeg de blokjes komkommer toe, gevolgd door de gekookte mosselen. Schep enkele mosselen in een klein glaasje. Werk af met de rode lompviseitjes.
Trefwoord ansjovis, mosselen, witloof
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was in een reactie hieronder
of vermeld @donnacaramella / tag #donnacaramella!
Geef een reactie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.