Bloedworst met appel: feesthapje!

Bloedworst is misschien niet bij iedereen geliefd, maar dit hapje moet je echt eens uitproberen. De combinatie met appel en pijnboompitten is heel lekker.

December is de feestmaand bij uitstek. Als foodie ben je uiteraard al bezig met de samenstelling van de menu’s. Kookboeken worden doorbladerd, tijdschriften geraadpleegd.  En ja, misschien ook wat blogs afgespeurd. Herkenbaar? Dan is het wellicht niet toevallig dat je terecht bent gekomen.  Naast het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, maken hapjes ook deel van het hele gebeuren. Hier alvast een eenvoudig warm hapje dat je vooraf kan bereiden. Eventjes opnieuw opwarmen en klaar is kees. 

Bladerdeeghapje met
bloedworst en appel

Bloedworst, black pudding, boudin of morcilla zoals ze in Spanje zeggen is misschien niet direct geliefd bij iedereen. Nochtans is dat onterecht. Een goede kwaliteitsvolle bloedworst in combinatie met zoete appel is zalig. Hier combineren we het samen in een lekker hapje.

Bladerdeeghapje met bloedworst en appel

Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg
  • een bloedworst van goede kwaliteit dat bepaalt uiteindelijk de smaak
  • 1 of 2 appels
  • 50 g pijnboompitten
  • platte peterselie voor de afwerking
  • een beetje suiker als de appels wat te zuur zijn

Wat moet je doen?

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudkleurig.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in kleine stukjes en stoof ze aan in een beetje boter of olie tot ze zacht zijn. (geen appelmoes!)
  • Voeg ook de bloedworst toe (vel verwijderd) en bak rul. Proef en voeg er eventueel nog wat suiker/peper en zout aan toe. Laat afkoelen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  • Voeg de pijnboompitten toe (hou er apart voor de afwerking)
  • Steek rondjes uit van 7 cm uit het deeg. Maak inkepingen 6 van de rand de kant naar het midden (laat in het midden 2 cm in het midden) . Zo krijg je 6 bloemblaadjes.
  • Schep een lepeltje vulling in het midden. Doe “blaadjes 1, 3 en 5 naar het midden, gevolgd door blaadjes 2, 4 en 6. Zo krijg je een mooi bloemvormpje.
  • Doe de hapjes in de cupcake vorm en bak ongeveer 10 minuutjes tot goudbruin.
  • Werk af met de achtergebleven pijnboompitten en een beetje verse peterselie. (niet op de foto)

Opmerking

Ook nog nodig:
mini cupcakevorm
ronde uitsteker van  ø 7 cm

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.