Kippakketjes met paddestoelen

Deze kippakketjes zijn fantastisch in hun eenvoud. Je kan als je dat wil zelf je “snel bladerdeeg” maken, maar dat is zeker geen must.  

Met slechts een paar goede basis ingrediënten is dit trouwens een feestmaal. Met de feestdagen op komst zeker al een ideetje om bij te houden.  Ook voor een kleiner budget trouwens. Altijd goed meegenomen. 

Kip blijft zo veelzijdig. En doordat kip beschermd wordt door het bladerdeeg blijft ze ook lekker sappig. 

Voor de saus moet je ook geen superkok te zijn: ze lukt altijd. 

kippakketjes

Deze pakketjes zijn eenvoudig vooraf voor te bereiden.  Zo heb je ook meer tijd voor je gasten. Komt er veel volk over de vloer?  Je kan dit recept gemakkelijk verdubbelen. 

Smakelijk

Naar een recept van Jamie Oliver: Pa’s kip


Gevulde kip met paddenstoelen

Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Europees
Keyword kip
Aantal 4 personen
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

  • 4 (+/- 200g/stuk) kipfilets zonder vel
  • 175 g gemende paddestoelen
  • 1 pak bladerdeeg (500 g)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 handvol bladpeterselie, gehakt
  • 1 ei
  • 2 el grove mosterd
  • 1 glas witte wijn
  • 150 ml room

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Hak de paddestoelen voor de helft grof en de andere helft wat fijner. Bak de paddestoelen ongeveer 10 minuten in wat olie samen met de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer er de gehakte peterselie door. Laat het mengsel afkoelen.
  • Snij de kipfilets in verdeel het mengsel over de filets. 
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45 x 20 cm en snij dit in 4 stukken.
  • Wikkel elke kipfilet in een stuk bladerdeeg. Kwast het pakketje in met wat ei en pak 35 minuten in de oven.
  • Voor de saus:
  • Laat de witte wijn samen met de mosterd inkoken. Doe de room erbij en laat nog een beetje indikken. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  • Haal de kippakketjes uit de oven, snij ze in 3 en serveer samen met de saus. 

Opmerking

Snel bladerdeeg zelf maken? Klik hier

Wil je iets delen? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.