Deze kippakketjes zijn fantastisch in hun eenvoud. Je kan als je dat wil zelf je “snel bladerdeeg” maken, maar dat is zeker geen must.
Met slechts een paar goede basis ingrediënten is dit trouwens een feestmaal. Met de feestdagen op komst zeker al een ideetje om bij te houden. Ook voor een kleiner budget trouwens. Altijd goed meegenomen.
Kip blijft zo veelzijdig. En doordat kip beschermd wordt door het bladerdeeg blijft ze ook lekker sappig.
Voor de saus moet je ook geen superkok te zijn: ze lukt altijd.

Deze pakketjes zijn eenvoudig vooraf voor te bereiden. Zo heb je ook meer tijd voor je gasten. Komt er veel volk over de vloer? Je kan dit recept gemakkelijk verdubbelen.

Naar een recept van Jamie Oliver: Pa’s kip
Gevulde kip met paddenstoelen
Wat heb je nodig?
- 4 (+/- 200g/stuk) kipfilets zonder vel
- 175 g gemende paddestoelen
- 1 pak bladerdeeg (500 g)
- 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 handvol bladpeterselie, gehakt
- 1 ei
- 2 el grove mosterd
- 1 glas witte wijn
- 150 ml room
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Hak de paddestoelen voor de helft grof en de andere helft wat fijner. Bak de paddestoelen ongeveer 10 minuten in wat olie samen met de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer er de gehakte peterselie door. Laat het mengsel afkoelen.
- Snij de kipfilets in verdeel het mengsel over de filets.
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45 x 20 cm en snij dit in 4 stukken.
- Wikkel elke kipfilet in een stuk bladerdeeg. Kwast het pakketje in met wat ei en pak 35 minuten in de oven.
- Voor de saus:
- Laat de witte wijn samen met de mosterd inkoken. Doe de room erbij en laat nog een beetje indikken. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
- Haal de kippakketjes uit de oven, snij ze in 3 en serveer samen met de saus.
Één reactie Voeg uw reactie toe