Misschien associeer je salades meer met de zomer, maar ook in de winter kan dat echt wel smaken. Deze salade met gerookte eendenfilet is ondanks het beperkt aantal ingrediënten complex van smaak.

De combinatie van een stevige blauwe kaas, gegrilde bietjes, gehakte walnoten en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn met appelsien is dit een typisch herfstgerecht.
Je kan dit serveren als lunch of als voorgerecht, naargelang de portie. Je kan er zelfs een feestelijk hapje van maken. Het vraagt niet veel moeite maar toch een groots effect.
Serveer er nog een heerlijke toast of broodje bij. Niet zo een fan van eendenfilet? Kijk ook eens naar de salade met vijgen en kaas.

Salade met gerookte eendenfilet
Salade met gerookte eendenfilet
Wat heb je nodig?
- salademix naar keuze: Rucola, veldsla, …
- 100 g blauwe kaas naar keuze: bijvoorbeeld Roquefort,
- 4 middelgrote gegrilde bietjes neem bijvoorbeeld gele bietjes en Chioggia bietjes
- 4 el gehakte walnoten
- 90 g gerookte eendenfilet
- Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn (met appelsien) of voeg er een beetje appelsiensap aan toe
Wat moet je doen?
- Je kan kiezen of je deze salade in een grote schaal presenteert of eerder in individuele porties.Verdeel de salademix op de borden.
- Snij de bietjes in 8 en verdeel ze samen met de overige ingrediënten over de borden.
- Werk af met een beetje vinaigrette en geef de overschot van de vinaigrette er apart bij.
Ik zit te bedenken dat ik dit met kerst wel een leuk voorgerecht vind! Ben dol op alle smaken die erin zitten. 🙂
Ja, past zeker als voorgerecht met kerst.