Trio van hapjes met vlees
Onder het moto “ja kan geen recepten voor hapjes genoeg hebben” volgen hier nog enkele ideetjes. Dit keer kiezen we voor hapjes met vlees. Lekker, gemakkelijk, snel en budgetvriendelijk.
Het ene feest is nog niet achter de rug of daar is het nieuwe jaar al in aantocht. Ook dan schuiven we met zijn allen opnieuw graag aan tafel om de overgang feestelijk te starten.
Ook al ben je zelf geen gastvrouw of gastheer de kans is groot dat je wordt gevraagd om iets mee te brengen. Een soort potluck dus. Geen slecht idee als je het om een grote groep gaat.
De ene maakt het dessert, andere hapjes , maakt cocktails, bijgerechten enz. Zo kan de gastvrouw of gastheer zich beter focussen op het hoofdgerecht en is iedereen relax. Want stress is niet wat we willen op een feestelijk moment.
Dit trio van hapjes met vlees maak je zo goed als helemaal vooraf. Enkel de paté moet je dan nog even op een toastje doen en klaar.
Liever hapjes met vis? Neem dan eens een kijkje bij een trio van vishapjes of met gerookte vis.
Vegetariërs? Kies dan voor bijvoorbeeld eens voor deze sambusek (niet vegan!)
Of kies van elk eentje: een vegetarisch, vis en vleeshapje. Zo is iedereen tevreden.
Trio van vleeshapjes
Wat heb je nodig?
Voor de toast met mousse van paté
- 150 g crème pate
- 1-2 el room
- eventueel een beetje wijn of porto
- toastjes
Voor de carpaccio
- 8 sneetjes carpaccio
- ricotta
- kruidenkaas
- fijngesneden rucola of jonge spinazie
Voor de dadelhapjes
- 8 dadels zonder pit
- half zachte geitenkaas
- 8 sneetjes serranoham
Wat moet je doen?
Voor de mousse van paté
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe in een spuitzak.
- Spuit op elk toastje een mooi rosette en werk af naar smaak. (vb. gehakte ongezouten pistachenootjes)
Voor de carpaccio
- Leg de carpaccio in een klein kommetje of eierdopje.
- Meng de ricotta met de kruidenkaas en eventueel extra kruiden en/of rucola en vul op.
- Vouw het pakketje toe en en leg het bijvoorbeeld op een amuse lepel. Werk naar smaak verder af. (vb. basilicum, parmezaanschilfer)
Voor de dadels
- Vul de dadels op met de geitenkaas. (als het grote dadels zijn serveer ik per keer maar een halve)
- Rol de gevulde dadels in een sneetje serranoham. Werk naar smaak af. (vb. beetje extra geitenkaas en halve walnoot)