Hapjes met gerookte vis, een ideale starter

Dat we dit jaar anders zullen feestvieren staat vast. Dat wil echter niet zeggen dat we niet lekker mogen koken. Hapjes zijn ideaal om een feestavond te starten. Bijvoorbeeld deze eenvoudige hapjes met gerookte vis. Eenvoudig voor te bereiden en te maken.

hapjes met gerookte vis

Deze hapjes met gerookte vis vormen een ideale combinatie als entree.
Heel eenvoudig samen te stellen en vooraf te maken zodat je nog tijd hebt om er zelf mee van te genieten.

  • Witloof met gerookte forel en kruidenkaas
  • Blini met gerookte zalm en zachte geitenkaas
  • Filobakje met gerookte kabeljauw en roomkaas (type Philadelphia) (de gerookte kabeljauw kan je vervangen door heilbot)

Ik gebruik hier drie verschillende soorten gerookte vis. Hou je echter niet zo van gerookte vis, dan kan je het ook vervangen door vis uit blik: zalm, makreel, mosseltjes,… heel populair in Spanje.

Blini’s zelf maken is niet moeilijk maar je kan ze ook kopen als je dat wil.

Ook het filobakje is heel eenvoudig en snel gemaakt. Snij hiervoor kleine vierkantjes filodeeg die passen in een minicupcake vorm. Kwast ze in met olijfolie en leg er 3 kruiselings op elkaar. Doe ze in een minicupcake vorm en bak een kleine 10 minuten op 180°C. Haal ze uit de oven en vul ze naar keuze. Je kan ze luchtdicht goed bewaren tot je ze nodig hebt.

Vegetariërs die mee vieren? Probeer dan eens de olijventapenade. Past ook perfect op de blini’s.

Smakelijk

Related Posts

  1. gerookte kabeljauw

Blini’s

Maaltijd Hapjes
Aantal 8
Auteur Anke Morreel

Wat heb je nodig?

Blini's

  • 200 g boekweitbloem je kan dit door tarwebloem vervangen, dit geeft aan zachtere smaak
  • 250 ml melk
  • 10 g gedroogde gist
  • zout

Afwerking

  • gerookte zalm
  • zachte geitenkaas
  • roze peper
  • bieslook

Wat moet je doen?

  • Meng de melk, droge gist en boekweit (of tarwebloem) tot een egaal deeg.
  • Doe er dan de eidooiers bij en een snufje zout.
  • Laat het mengsel 20 à 30 minuten rusten
  • Klop dan het eiwit op en voeg het voorzichtig bij het gerezen beslag.
  • Bak van het beslag kleine blini's.

Afwerking

  • Smeer een beetje zachte geitenkaas op elke blini en leg er een stukje gerookte zalm op.
  • Werk af met een beetje roze peperkorrels en bieslook
  • Verwarm een beetje olie in een pan (matig vuur) en schep een klein hoopje deeg in de pan. (koffielepel of iets meer).
  • Bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Opmerking

  1. De overschot van de blini’s kan je eventueel invriezen zodat je altijd een voorraadje hebt. 
  2. Blini’s zijn in principe pannenkoekjes die 12 cm groot zijn, wij maken echter een mini versie. 
 

Wil je iets delen? Heb je een vraag? Altijd fijn om iets van je te lezen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.